35 de ani de la inaugurarea oficială a Transfăgărăşanului

In 20 septembrie 1974 a avut loc inaugurarea oficiala a drumului national Transfagarasan,magistrala cu o lungime de peste 90 de km., situata la cea mai inalta altitudine – 2040 metri – fata de alte drumuri ce strabat Carpatii. Drumul leagă regiunea istorică a Transilvaniei de Muntenia. Drumul a fost construit să treacă peste Muntii Fagaras cel mai înalt lanţ muntos din munţii României, care face parte din Carpatii Meridionali.

Drumul urcă până la altitudinea de aproape 2.000 metri; drumul în trepte foloseşte serpentine pentru a urca fiind o provocare pentru orice autovehicul; datorită serpentinelor şi drumului în rampă viteza de rulare este de 40 km/h. Drumul este închis de la sfârşitul lunii octombrie până în luna iunie datorită zăpezii care acoperă drumul.

Acest drum are mai multe tunele şi viaducte decât oricare alt drum din România; în apropiere de cel mai înalt punct al ascensiunii, la Balea Lac drumul trece prin cel mai lung tunel din România (aproape 1.000 m).

3 Responses to 35 de ani de la inaugurarea oficială a Transfăgărăşanului

 1. daurel says:

  Atunci am fost mandru de lucrare…N-am parcurs-o niciodata. Acum cred ca era mai folositoare o autostrada Bucuresti- Brasov, desi, sufleteste, doresc drumul rapid Baia-Mare – Satu-Mare…Ar trece peste holdele mostenite de la parinti!

 2. N-am fost nici eu pe acolo,dar ai mei au parcurs acest drum,au chiar si poze facute acolo.Eu zic ca ne putem mandri cu acea realizare si mi-ar placea sa aflu povesti adevarate ale celor care ai construit drumul prin munti.
  Poate ca se va construi si drumul rapid Baia-Mare – Satu-Mare,poate vom avea si autostrada cea vestita.
  Desi nu-mi place ce spun acum,trebuie sa recunosc ca nu s-a mai facut nimic important,nici macar nu s-au terminat lucrarile incepute (blocuri de locuinte).
  Pacat ca sunt atatea holde lasate in paragina… 😦

 3. Pingback: Evenimente 20 septembrie « Supravietuitor's Blog

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s