Speranta de viata pentru bolnavii de Sida,Vaccinul Anti Sida

România este ţara din zona central şi est-europeană cu cel mai mare număr de bolnavi de SIDA. Peste 15.000 de persoane infectate cu HIV trăiesc în ţara noastră.

O veste buna:”Riscul de contaminare cu virusul HIV ar putea scădea semnificativ datorita unui vaccin pus la punct de o echipa de cercetători americani şi thailandezi. Operaţiunea, prezentată ca cea mai importată de până acum în întreaga lume, a fost coordoanta de ministerul thailandez al sănătăţii şi de armata americană.
E un pas spre obţinerea unui vaccin cu adevărat eficient. Un pas mic dar important căci el redă speranţa comunităţii ştiinţifice internaţionale care, după eşecul din 2007 al laboratorului american Merck se îndoia de capacităţile ei de a reuşi în acest domeniu.
Deocamdată atât OMS cât şi ONU consideră că vaccinul descoperit are „un efect protector modest” dar că dă naştere „unor noi speranţe”. Sanofi Pasteur consideră că studiul constituie „prima demonstraţie concretă” a faptului că un vaccin „poate deveni într-o zi realitate”. Reducerea cu o treime a riscului de infectare cu virusul HIV e modestă dar, afirmă organismul francez „statistic e semnificativă”.

sursa

2 Responses to Speranta de viata pentru bolnavii de Sida,Vaccinul Anti Sida

  1. octavpelin says:

    Gabi,la noi acest program nu se aplica,intrucat sunt interese ca persoanele cu asemenea boli sa moara,trist dar adevarat,urmeaza persoanele cu dizabilitati si cele de varsta a treia-a,o zi placuta 🙂

  2. tavi,din cate am priceput,vaccinul anti SIDA se gaseste si in Romania.De fapt,nu e chiar un vaccin,dar ajuta.Doamne fereste de asemenea boli si-mi pare rau ca acesti bolnavi sau purtatori ai virusului HIV sunt discriminati in Romania. 😦

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s