Ziua Mondială a Inimii

Bolile cardiovasculare şi ictusul cerebral, care sunt principalele motive de deces, răpun, în întreaga lume, circa 17 milioane 500 mii vieţi în fiecare an.

Conform estimărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), pînă la sfîrşitul anului 2025, unul din trei adulţi, cu vîrsta de peste 25 ani, vor suferi de hipertensiune arterială, aceasta fiind unul dintre cei mai mari factori de risc pentru bolile cardiovasculare şi ictusul cerebral.

heart2Conform datelor statistice ale Centrului Naţional de Management în Sănătate, în anul 2007, prevalenţa generală a bolilor aparatului circulator a constituit 1100,9 cazuri la 10 mii populaţie, iar prevalenţa prin boala hipertensivă, boala ischemică a inimii şi boli cerebro-vasculare a constituit 855,3 cazuri la 10 mii populaţie.

In fiecare an, in ultima duminica a lunii septembrie, Federatia Mondiala a Inimii sarbatoreste la nivel mondial Ziua Mondiala a Inimii. In acest an, in Romania, Societatea Romana de Cardiologie lanseaza o campanie de constientizare care are ca principal obiectiv informarea populatiei despre riscul de imbolnavire cardiovasculara (ateroscleroza si complicatiile ei) – Hiper 3 G semnificand Hipertensiunea si cresterea patologica a Greutatii corporale, Glicemiei si a “Grasimii” (colesterolului) in sange.

3 Responses to Ziua Mondială a Inimii

  1. octavpelin says:

    Gabi,noroc ca nu mananc gras si de la 115 kg am slabit la 94 kg,la o inaltime de 1,90,o sambata frumoasa 🙂

  2. Inseamna ca esti foarte inalt si subtirel,adica ai o greutate normala pentru inaltimea ta.felicitari ca ai reusit sa slabesti,e mai sanatos asa!
    Nu mananc nici eu foarte gras,dar sunt grasa,din pacate pentru sanatatea mea. :(Nici macar n-am vointa sa slabesc.
    Weekend placut!

  3. Pingback: Ziua Limbilor Europei, 26 septembrie « Supravietuitor's Blog

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s