Ziua Mondială a Turismului


WEB_LOGO09_FULL_VERSION_EN

In 1979, Organizatia Mondiala a Turismului a declarat ziua de 27 septembrie “Zi Mondiala a Turismului”, iar aceasta a fost sarbatorita prima oara in intreaga lume in 1980. Obiectivul principal al acestei zile este acela de a determina comunitatea internationala sa constientizeze importanta turismului si a valorilor sale sociale, culturale, politice si economice.

Ziua Mondială a Turismului din acest an cand se comemoreaza cea de-a 30-a aniversare in Ghana are ca tema  ‘Tourismul – Celebrarea Diversitatii‘.

Tema acestui an se concentreaza pe bogatiile culturale si rolul important al turismului in revitalizarea traditiilor locale si revitalizarea lor odata cu  intersectarea altor culturi.

Acţiuni de Ziua Mondială a Turismului in Romania.

Mesajul Secretarului General al Organizaţiei Mondiale de Turism cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului – 27 septembrie 2009

Ziua Mondială a Turismului se sărbătoreşte anul acesta pentru a treizecea oară. Având ca temă “Turismul: celebrând diversitatea”, evenimentul aniversar va fi găzduit de Ghana – unul dintre primele state membre ale Organizaţiei Mondiale de Turism.


Declaraţie de Presă a Ministrului Turismului, Elena Udrea, cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului

Ziua Mondială a Turismului pe care o sărbătorim duminică, 27 septembrie, are o semnificaţie deosebită pentru ţara noastră,în contextul în care, după mulţi ani, turismul a fost în sfârşit aşezat la locul care i se cuvine, şi anume printre motoarele dezvoltării şi progresului României.

Vizitati Castelul Huniazilor!

6 Responses to Ziua Mondială a Turismului

 1. Pingback: Copacii de piatra din Yakutsk « my heart to your heart

 2. Salut!
  Vrei sa facem schimb de link-uri? Daca da, lasa-mi un comment ca sa stiu cum sa te trec. Pe mine poti sa ma treci Chirila Bogdan .Ms…
  sanatate…

 3. Salut!
  Sunt de acord sa facem schimb de link-uri.poti sa ma treci asa cum e numele blogului meu,Supravietuitor sau Gabi,cum doresti.
  https://supravietuitor.wordpress.com/
  Te voi trece imediat la mine in blogroll.
  O duminica minunata!

 4. octavpelin says:

  Gabi,da ziua internationala a Turismului folosita electoral de Basescu si ceilalti pentru campanie electorala,auzi sa cante alaturi de prietenul meu Aurel Tamas,o duminica frumoasa 🙂

 5. Tavi,adica presedintele nostru a sarbatorit aceasta zi?Chiar a cantat cu Aurl Tamas?M-as fi asteptat la premierul nostru sa cante,e vestit cu cantarea aia cu pusca si cureaua lata la care am alergie.
  O seara linistita!

 6. Pingback: Biserica din Densus,judetul Hunedoara « Supravietuitor's Blog

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s