60 de ani de la fondarea Republicii Populare Chineze.Ziua Nationala a Chinei

Update:Manifestări artistice anticomuniste în China. În situaţia paradoxală a Chinei, ţara în care cel mai sălbatic capitalism convieţuieşte cu dictatura comunistă, există totuşi insule de rezistenţă, de rezistenţă artistică, în faţa ideologiei dominante. Artiştii au profitat de aniversarea a 60 de ani de la înfiinţarea Republicii Populare Chineze ca să multiplice manifestările artistico-politice de tot felul.

Pe 1 octombrie, China aniverseaza 60 de ani de la fondarea Republicii Populare Chineze (1949). In Piaţa Tian Anmen va avea loc o mare adunare festivă, o paradă militară şi demonstraţii de masă.

Pentru a asigura desfăşurarea în bune condiţii a manifestărilor festive de la 1 octombrie, Ziua Naţională a Chinei, în noaptea de 29 spre 30 august, a avut loc în piaţa Tiananmen prima repetiţie a manifestărilor festive, precum o manifestaţie de mare amploare cu participarea a aproape 200.000 de cetăţeni şi 60 de care alegorice, o gală cu 12.000 de artişti şi lucrători şi parada militară etc.

La repetiţii au fost prezenţi şi jurnalişti din unităţile de presă care răspund de relatarea manifestărilor festive din ziua de 1 octombrie.

Ca să nu fie afectată viaţa populaţiei, repetiţiile s-au desfăşurat în cursul nopţii, asigurând astfel funcţionarea normală a oraşului în noaptea respectivă.

3 Responses to 60 de ani de la fondarea Republicii Populare Chineze.Ziua Nationala a Chinei

  1. octavpelin says:

    Gabi,da chiar au tecut 60 de ani de la venirea lui Mao tze dun in fruntea Chinei comuniste,o seara linistita 🙂

  2. Tavi,acum astept sa vad cum au sarbatorit.Trebuie sa arate la stiri,poate gasesc macar o poza de la aceasta aniversare.Stiu ce spectacole grandioase fac chinezii.
    O noapte linistita!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s