Ziua Mondială a Sănătăţii Mentale,10 octombrie

WFMH

“Federatia Mondiala a Sanatatii Mentale” sarbatoreste in fiecare an, in data de 10 octombrie, “Ziua Internationala a Sanatatii Mentale”.
Ziua Mondială a Sănătăţii Mentale, celebrată pe 10 octombrie, are ca scop atragerea atenţiei asupra problemei sănătăţii mentale, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Ziua Mondiala a Sanatatii Mentale a fost stabilita pentru data de 10 octombrie, in anul 1992, de Federatia Mondiala pentru Sanatate Mentala (WFMH) si reprezinta singura campanie mondiala de constientizare si educatie publica pentru intelegerea cat mai buna a bolilor mentale si a tulburarilor de comportament.

Ziua Mondială a Sănătăţii Mentale promovează existenţa unor discuţii deschise despre bolile psihice şi despre investiţiile ce trebuie făcute pentru prevenţia şi tratamentul bolilor psihice.
Deoarece, in ultimii ani, s-au inregistrat, in randul tinerilor, forme serioase ale depresiei care merg pana la suicid, se urmareste cooptarea tinerilor in desfasurarea de campanii de informare, educare si comunicare privind diferitele probleme de sanatate publica in concordanta cu recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
In primii ani de aniversare Ziua Mondiala a Sanatatii Mentale nu a avut o tematica anume. in 1994, la sugestia secretarului general, Eugen Brody, a fost stabilita pentru prima data o tema ‘imbunatatirea calitatii serviciilor pentru asigurarea sanatatii mintale la nivel mondial’.

In rapoartele Organizatiei Mondiale a Sanatatii se subliniaza cresterea numarului persoanelor cu probleme de sanatate mentala, datorita in special a ritmului vietii moderne.

2 Responses to Ziua Mondială a Sănătăţii Mentale,10 octombrie

  1. octavpelin says:

    Gabi, si azi este Ziua Recunostintei in Canada,poate gasesti ceva pe youtube,o sambata frumoasa 🙂

  2. Tavi,am citit si eu in calendar si am cautat sa aflu mai multe.Asa am aflat ca in Canada, ziua de Thanksgiving se sărbătoreşte în a doua zi de luni din octombrie, ca mulţumire pentru o recoltă bogată.
    O duminica frumoasa!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s