Datele personale a 500.000 dintre locuitorii judetului Iasi la dipozitia oricui

ZIUA.Datele personale a 500.000 de romani postate pe Internet .Un cititor roman al ziarului ZIUA, aflat in Torino (Italia), ne-a semnalat o situatie halucinanta. Pe un anumit site (nu-i vom preciza adresa, din motive usor de inteles), se afla postate peste 500 de mii de date cu caracter personal.

Mai exact, lista respectiva, intocmita cu rigurozitate, cuprinde – in ordinea afisarii lor – codul numeric personal, numele, prenumele, data nasterii, numele tatalui, localitatea, strada, iar in listarea localitatilor apare precizat si numarul persoanelor luate astfel in evidenta. Baza de date se refera la peste doua treimi din populatia judetului Iasi. Serverul pe care este postata baza de date apartine unei persoane fizice care nu are nicio legatura cu vreo autoritate care administreaza date personale confidentiale.Cititorul nostru care ne-a semnalat acest incident deosebit de grav a postat pe blogul http://weblogweb.com/blog mai multe capturi si un fisier video pentru a demonstra cat de vulnerabile sunt aceste fisiere sensibile aflate in serverele institutiilor abilitate sa opereze cu asemenea informatii secrete.

probe3-video

6 Responses to Datele personale a 500.000 dintre locuitorii judetului Iasi la dipozitia oricui

 1. octavpelin says:

  Gabi,wow ,sa vezi acum liber la fraude electorale,se trezeste omul ca nu merge la vot ,dar apare pe lista ca a votat multiplu,malefica miscare a portocaliilor,o zi linistita 🙂

 2. Tavi,se pare ca sunt in stare de orice doar ca sa castige alegerile!Nu-i suport si sper ca vor primi ceea ce merita.Nu m-ar mira sa iasa si cu bataie,asa sunt de fanatici acesti oameni cu creierele spalate! 😦
  Eu tot sper ca cei cu capul pe umeri vor lua atitudine indiferent de urmari.Nu toti sunt ticalosi si nesimtiti sau periculosi.
  O zi frumoasa!

 3. gadjodillo says:

  Asta e ce ne asteapta. Vietile noastre vor fi tot mai mult la dispozitia celor care au acces la informatie. Pina la urma, informatie=putere se traduce si asa.

 4. Eu cred ca exista pericolul ca informatiile despre datele noastre personale sa fie folosite in diferite scopuri si nu m-ar mira sa ne trezim ca suntem gasiti „vinovati” de cine stie ce ticalosii.S-a mai intamplat ca oameni nevinovati sa ajunga la inchisoare pentru ca altii au folosit carti de identitate cu datele lor.
  Si,bineinteles,aceste date pot fi folosite pentru fraudarea alegerilor de catre cei care ar face orice ca sa castige puterea. 😦

 5. Radu says:

  vreau si eu adresa! o stie cineva?????

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s