Ziua internaţională pentru toleranţă

In 1995, cand UNESCO a proclamat data de 16 noiembrie drept Ziua Internationala a Tolerantei, au fost identificate nu mai putin de 16 tratate, conventii, declaratii si recomandari, toate legate de nevoia de toleranta. Fiecare dintre acestea este relevanta si astazi si fiecare dintre ele trebuie respectata in totalitate.
Ziua internationala a tolerantei

La 12 decembrie 1996, Adunarea Generala a invitat statele membre sa sarbatoreasca Ziua internationala pentru toleranta la 16 noiembrie, prin activitati la care sa participe atat institutiile de innvatamant, cat si publicul larg (rezolutia 51/95). Aceasta actiune a inceput in cursul Anului ONU pentru toleranta (1995), proclamat de catre Adunare in 1993 (rezolutia 48/126). Anul a fost declarat la initiativa Conferintei Generale a UNESCO; la 16 noiembrie 1995, Statele membre UNESCO au adoptat Declaratia principiilor tolerantei si Planul de actiune al Anului.

Declaratia Principiilor Tolerante (proclamata si semnata la 16 noiembrie 1995).

Lumea in care traim se confrunta cu razboaie, terorism, crime impotriva umanitatii, epurare etnica, discriminarea minoritatilor si a imigrantilor si cu o multitudine de alte abuzuri impotriva fiintelor umane. Globalizarea insasi, in timp ce uneste popoarele lumii, poate sa duca la teama si mai mare si la interiorizare. Si o data cu teribilele amenintari la adresa vietii si dezvoltarii planetei creste si potentialul de tensiune ce duce la intoleranta.

2 Responses to Ziua internaţională pentru toleranţă

  1. octavpelin says:

    Gabi,esti geniala,sarutmana,o zi linistita 🙂

  2. Tavi,cred ca nu stam prea bine cu toleranta si discriminam din greu.Mai cred ca e nevoie de lectii de educatie civica pentru ca romanii au asa de multe de invatat ca sa iasa odata pentru totdeauna din intuneric.
    O zi frumoasa!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s