Eugen Ionescu, omagiat la TNB

Simpozionul omagial „100 de ani de la naşterea dramaturgului francez de origine română Eugen Ionescu” va avea loc joi, de la ora 11.00, la Teatrul Naţional Bucureşti (TNB), evenimentul fiind organizat de Ministerul Culturii cu ocazia Anului Ionescu, decretat de UNESCO.
La simpozionul ce se va desfăşura la Sala Amfiteatru a TNB vor participa ministrul Culturii, Theodor Paleologu, Ion Caramitru, Victor Frunză, Marta Petreu, Ion Vartic, George Ivaşcu, Vladimir Russo şi Ion Vianu.

Evenimentul va consta în proiecţia unui interviu video de 15 minute cu Eugen Ionescu şi intervenţii ale participanţilor menţionaţi.
mediafax.ro

Ideologiile ne separă. Visele şi suferinţa ne apropie.

„Se poate face un circ cu purici. Puricii trebuie dresaţi, primul lucru care trebuie făcut este să se obţină ca puricii să nu mai sară. Cum se ajunge aici? Se pun puricii sub un pahar. Puricii încearcă să sară, se lovesc de sticlă, cad la loc. Dintr-un anumit moment, ei nu mai sar. Paharul poate fi ridicat. Şi iată-i pe purici avansând încet, prostiţi; ei pot fi împinşi cu degetul, se poate sufla peste ei, nu mai sar.”

4 Responses to Eugen Ionescu, omagiat la TNB

 1. daurel says:

  Am citit pe undeva ca fiica scriitorului este suparata pe Romania, pe romani…

 2. Nu stiu nimic despre asta,dar e si normal sa fie suparata si la fel de suparati pe Romania si romani sunt multi dintre noi,romanii.Nu stiu ce se intampla cu noi,dar parca ne afundam tot mai mult in bezna sub conducerea celor care ar trebui sa ne scoata la lumina.

 3. octavpelin says:

  Gabi,are dreptate daurel,Eugen Ionesco,a lasat totul ca si Brancusi ,mostenirea fiicei sale si statului francez,o seara linistita 😦

 4. Tavi,oare de ce atati romani apreciati in lume au fost aproape alungati din tara in care s-au nascut?
  Ma intristez cand vad ca romanii,mai ales intelectualitatea romaneasca,nu fac mare lucru pentru a ne lumina mintile si a ne deschide ochii.Din contra,intra si ei in mizerie. 😦
  O zi frumoasa!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s