Ziua Cercetătorului şi Proiectantului

Ziua Cercetătorului şi Proiectantului .Aceasta zi a fost aleasa ca un omagiu adus savantului american de origine română George Emil Palade, născut la Iaşi în ziua de 19 noiembrie 1912, printre puţinii români laureaţi ai Premiului Nobel. A fost sărbătorită în fiecare an începând din 1994.Această zi constituie pentru cercetătorii români un prilej de mediatizare a nobilei lor profesii, a realizarilor celor mai importante, de premiere a celor mai bune rezultate ale muncii lor şi de exprimare a opiniilor critice privind situaţia dificilă prin care trece activitatea de cercetare în ţara noastră.

Inventatorii, cercetătorii şi proiectanţii români au obţinut rezultate remarcabile în competiţiile internaţionale, recunoscute prin numeroase premii care le-au fost acordate. Acestea constituie o dovadă elocventa a potenţialului de care dispune cercetarea pentru dezvoltare şi inovare din România, care trebuie promovată mai agresiv pentru a fi valorificată.

4 Responses to Ziua Cercetătorului şi Proiectantului

 1. octavpelin says:

  Gabi,nu am stiut,multumesc pentru informatie,esti geniala,o zi frumoasa 🙂

 2. daurel says:

  Am lucrat in proiectarea si cercetarea industriala, mecanica fina si aparate medicale, optice, vreo 15 ani, pana prin 1991… pe atunci, uneori, visam colorat!

 3. Tavi,eu am stiut de cand lucram,doar ca nu am sarbatorit-o niciodata.
  O seara frumoasa!

 4. Si eu am lucrat in proiectare la planseta ca desenator si-mi pare rau ca nu am avut ambitia sa invat sa lucrez si pe calculator.Sunt sigura ca as fi invatat daca as fi cunoscut notiunile de baza,macar pentru mine.As fi aplicat cunostintele de desen aici pe blog.
  Proiectarea si cercetarea in mecanica fina…cred ca e ceva foarte greu si obositor pentru ochi.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s