Ziua universală a copilului

Copiii au nevoie de foarte multă protecţie. Se spune că modul în care te porţi cu copiii arată adevărata faţă a omului. Acest lucru este valabil atât pentru persoanele adulte, cât şi pentru diferitele societăţi şi state. Copiii au fost şi sunt încă exploataţi şi abuzaţi, acest lucru constituind o încălcare gravă a drepturilor omului.

De aceea acest subiect s-a aflat încă de la început pe agenda Naţiunilor Unite. La un an de la înfiinţarea acestei organizaţii, Adunarea Generală a creat, la data de 11 decembrie 1946 şi organizaţia pentru copii, UNICEF.
Primul pas făcut de UNICEF, având în vedere limitarea şanselor de viaţă şi lezarea drepturilor copilului, a fost, la 20 noiembrie 1959, emiterea „Declaraţiei Drepturilor Copilului„. De atunci, ziua de 20 noiembrie este ziua drepturilor copilului. În preambului aceste declaraţii stau scrise următoarele:

„Omenirea este datoare să ofere copiilor ce este mai bun din ce are de oferit”.20 de ani mai târziu, în 1979 — „Anul Copilului” —, a fost propus ca această Declaraţie, care nu cântărea mai mult decât o simplă recomandare, să fie extinsă şi făcută obligatorie pentru toate popoarele. După alţi 10 ani, în urma unor negocieri extrem de anevoioase, Convenţia cu privire la Drepturile Copilului cuprinzând 54 de articole a fost în sfârşit adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

sursa

4 Responses to Ziua universală a copilului

 1. Gina says:

  Gabi, cred in rolul UNICEF!
  Cred in lupta pentru drepturile copilului! Traim intr-o lume agresiva. Cei mai vulnerabili sunt copiii. Au nevoie sa fie protejati!
  Multumesc pentru stire!
  O zi frumoasa!

 2. Gina,la fel si eu cred in rolul UNICEF.
  Azi dimineata am auzit pe un reprezentant al UNICEF Romania vorbind despre aceasta zi si despre cateva actiuni ale copiilor.
  O zi insorita!

 3. octavpelin says:

  Gabi,cred si eu in UNICEF,o zi frumoasa 🙂

 4. Tavi,sa stii ca UNICEF chiar ajuta copiii de peste tot.Si UNICEF Romania participa la actiunile lor.
  Sanatate tuturor acestor oameni!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s