10 Decembrie,Ziua Internaţională a Drepturilor Animalelor

Ziua Internaţională a Drepturilor Animalelor, 10 Decembrie.

Declaratia Universala a Drepturilor Animalului

PREAMBUL
CONSIDERÂND ca orice animal poseda drepturi,
CONSIDERÂND ca ne-recunoasterea si dispretuirea acestor drepturi au condus si continua sa conduca omul la comiterea unor crime fata de natura si fata de animale,
CONSIDERÂND ca recunoasterea de catre specia umana a dreptului la existenta a altor specii animale constituie baza coexistentei speciilor în lume,
CONSIDERÂND ca genocidurile sunt comise de catre om si ameninta sa fie comise în continuare,
CONSIDERÂND ca respectarea animalelor de catre om este legata de respectul oamenilor între ei însisi,
CONSIDERÂND ca educatia trebuie sa învete omul, înca din copilarie, sa observe, sa înteleaga si sa respecte animalele,
SE PROCLAMA CELE CE URMEAZA :
Articolul 1 SPCA Declaratia Universala a Drepturilor Animalului
Toate animalele se nasc egale în fata vietii si au aceleasi drepturi la existenta.
Articolul 2
1. orice animal are dreptul la respect.
2. omul, ca specie animala, nu poate sa extermine celelalte animale, sau sa le exploateze, încălcând acest drept; el are datoria de a pune cunostintele sale în serviciul animalelor.
3. orice animal are dreptul la atentia, îngrijirile si protectia omului.
Articolul 3
1. nici un animal nu va fi supus unui rau tratament si nici unor acte de cruzime.
2. daca suprimarea vietii unui animal este necesara, aceasta trebuie sa fie instantanee, nedureroasa si sa nu produca spaima.
Articolul 4
1. orice animal apartinând unei specii salbatice are dreptul de a trai liber în mediul sau natural propriu, terestru, aerian sau acvatic si are dreptul de a se reproduce.
2. orice privatiune de libertate, chiar daca urmareste scopuri educative, este contrara acestui drept.
Articolul 5
1. orice animal apartinând unei specii care traieste, în mod traditional, în preajma omului are dreptul de a trai si a creste in conditiile de viata si de libertate care sunt proprii speciei sale.
2. orice modificare a acestui ritm sau a acestor conditii, care ar fi impusa de catre om în scopuri mercantile, este contrara acestui drept.
Articolul 6
1. orice animal pe care omul l-a ales drept companion are dreptul la o durata de viata corespunzatoare longevitatii sale naturale.
2. abandonarea unui animal este un act crud si degradant.
Articolul 8
1. experimentarea animala implicând o suferinta fizica sau psihica este incompatibila cu drepturile animalului, fie ca este vorba de o experimentare medicala, stiintifica, comerciala sau de orice alta forma de experimentare.
2. tehnicile de înlocuire trebuie sa fie folosite si dezvoltate.
Articolul 9
Atunci când animalul este crescut pentru alimentatie, el trebuie sa fie hranit, adapostit, transportat si expus mortii fara ca prin aceasta sa sufere anxietate si durere.
Articolul 10
1. nici un animal nu trebuie sa fie exploatat pentru divertismentul omului.
2. exhibitiile de animale si spectacolele folosind animale sunt incompatibile cu demnitatea animalului.
Articolul 11
Orice act implicând omorârea nejustificata a unui animal este un biocid, adica o crima împotriva vietii.
Articolul 12
1. orice act implicând omorârea unui mare numar de animale salbatice este un genocid, adica o crima împotriva speciei.
2. poluarea si distrugerea mediului natural conduc la genocid.
Articolul 13
1. animalul mort trebuie sa fie tratat cu respect.
2. scenele de violenta ale caror victime sunt animalele trebuie sa fie interzise la cinematografe si televiziune, exceptând cazurile în care ele au drept scop prezentarea unei încalcari a drepturilor animalelor.
Articolul 14
1. organismele de protectie si aparare a animalelor trebuie sa fie reprezentate la nivel guvernamental.
2. drepturile animalelor trebuie sa fie aparate prin lege la fel ca si drepturile omului.
Proclamata solemn la Casa UNESCO din Paris, la 15 octombrie 1978.

28 Responses to 10 Decembrie,Ziua Internaţională a Drepturilor Animalelor

 1. cristina says:

  De unde au animalele drepturi? Cea mai mare prostie.

 2. Animalele au drepturi ca orice fiinta si nu e prostie decat pentru cei care sunt nepasatori la tot ce e in jurul lor.
  UNESCO a proclamat aceste drepturi si oamenii trebuie sa le respecte.

 3. cristina says:

  Nu, animalele nefiind fiinte omenesti nu au drepturi mai multe decit oamenii. Cine e UNESCO ca sa ofere drepturi in stinga si-n drepta, Dumnezeu? In primul rind UNESCO sa respecte drepturile oamenilor, dupa aceea sa se ingrijoreze de drepturile altcuiva.

 4. Nu au mai multe drepturi decat oamenii…au doar drepturi si ele.
  Cine e UNESCO?
  Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură
  http://portal.unesco.org/en/ev.php-URL_ID=29008&URL_DO=DO_TOPIC&URL_SECTION=201.html
  UNESCO are 191 de state membre (octombrie 2003) şi 6 state asociate. România este membră UNESCO din 27 iulie 1956.

 5. octavpelin says:

  Gabi,esti geniala cu aceasta informatie ,o zi frumoasa 🙂

 6. cristina says:

  Nu am vazut niciunde ca UNESCO ar fi Dumnezeu sa imparte drepturi in stinga si-n dreapta. Aceasta organizatie este una de ipocriti. Drepturile animalelor? Pun pariu ca la intilnirea de la Copenhaga au mincat icre, si carnuri de care nici nu am auzit in cele mai nastrusnice visuri. Ca curelele si pantofii lor erau din piele, ca toti erau vaccinati….etc Vorbesc una dar fac alta.

  Cine este pentru drepturile animalelor trebuie sa fie vegetarian, sa nu ia nici un medicament, vaccin, etc. Se fac toate astea? NU! Pentru ca sint ipocriti.

 7. Tavi,drepturile animalelor trebuie respectate intro lume civilizata.
  O seara linistita!

 8. UNESCO si ONU inseamna foarte multe state de pe toate continentele si au un rol important in orice tine de omenire,umanitate,pace,sanatate…orice.
  cat priveste drepturile animalelor…ai dreptate.
  Si eu mananc carne si ma consider o ipocrita cand vorbesc despre drepturile lor.Insa niciunde nu scrie ca nu mai trebuie sa mancam carne,insa animalele sacrificate pentru consumul nostru,nu trebuie sa fie ucise cu cruzime,barbar,iar animalele salbatice trebuie ocrotite pana nu dispar.
  Nu mai vorbim de animalele fara stapan,de animalele de tractiune etc, care sunt torturate de oameni,lasate sa moara de foame dupa ce nu mai sunt de folos. 😦
  Nu sunt de acord nici cu experimentele pe animale.

 9. cristina says:

  ONU a fost infiintata pentru pace, nu pentru ORICE. Este o pacaleala sa credem ca este pentru umanitate, pentru asta vrea sa faca: sa distruga pe unii ca sa cistige altii (ei). Daca ar fi pentru umanitate, s-ar vedea actiunile lor. Dar se vede ca vor sa indoctrineze ca sa aiba supusi umili, care nu ridica capul din pamint.

  In jungla animalele se maninca unele pe altele fara a se gindi ca este un act de cruzime.

  Pe cine trebuie facute experimentele, pe oameni? Tinem mai mult la animale decit la oameni?

 10. Ai dreptate,ONU a fost infiintata pentru pace in urma Celui de-al Doilea razboi Mondial.
  despre actiunile lor pentru umanitate am tot citit si nu sunt doar vorbe aiurea.
  cat priveste experimentele pe animale….cred ca stiinta a avansat foarte mult si in afara de micii soricei de laborator nu ar trebui folosite alte animale ci oameni care de bunavoie doresc sa participe la aceste experimente.
  Stim ca foarte multi oameni cu boli incurabile care nu mai au nici o sansa la viata sunt de acord sa participe la asemenea experimente in speranta ca se vor vindeca.
  Eu tin la oameni si animale la fel de mult si nu am vazut ca oamenii sa fie pe planul doi dupa animale,din contra.Despre animale pot sa spun ca le-as acorda mai multa atentie,respect pentru cateva motive:nu stiu sa strige dupa ajutor,nu fac rau nimanui,iubesc neconditionat pe cei care le hranesc sau doar le mangaie,iar oamenii habar nu au ce mult se vor schimba in bine daca ar avea un animalut langa ei.Chiar si sanatatea lor va fi mai buna.
  Cine respecta animalele,respecta si oamenii.

 11. cristina says:

  Animalele nu fac rau nimanui? Nu ai auzit de nimeni care sa fie atacat de ursi, lei, tigri?

  Iubesc neconditionat? Serpii?

 12. Ba da,animalele ataca si oameni,dar numai daca sunt provocate sau poate de foame,teama.Oamenii intre ei isi fac mai rau ca orice animal salbatic,oamenii sunt cele mai periculoase fiinte.
  Serpii…nu stiu cati oameni cresc serpi pe langa casa,doar ei ar putea raspunde la intrebarea daca iubesc neconditionat.

 13. econinja says:

  @cristina:ODATA:AI PERFECTA DREPTATE CAND VORBESTI DESPRE VEGTARIANISM SI AICI:GATA.Incolo faci afirmatii:rasiste,decartiste,patriarhale specisiste.
  Sunt activist Vegan pentru Drepturile Animalelor,Ecologie si Egalitarist Feminist.
  Sunt Anarhist Ecologist si iau atitudine impotriva ori carei forme umanocentriste decartiste cu masura posibilitatilor,deoarece:nu sunt un atotstiutor un maestru.NU SUPORT insa dispretul tau fata de animale:vezi esti unilateralista:vorbesti despre vegetarianism si refuzi sa pui pe picior de egalitate in drepturi de viata animalul si omul.
  CU CE N…desaja i mi vine sa urlu…cu ce saracie e omul mai important ca animalul???Ca am ajuns sa mi fie rusine ca sunt om,cand vad propria specie cum distruge Planeta!!!CINE dinstruge Planeta?Cainii?Serpii?Furnicile?..Omul ,rusinea Universului care stie ca face rau si totusi face distruge Planeta.
  Hai sa facem o mica socoteala de matematica elementara:Animalul este suflet insasi cuvantul animal vine din termenul din limba greaca :anima ce inseamna:SUFLET.ARE constiinta elementara sau peste elementara gandeste SUNT DOVEZI matematice si in aceasta privinta,ARE sentimente le fel de tari ca si noi,si ARE simturi mai dezvoltate ca noi.Omul:are constiinta mai dezvoltata si simturile elementare ma refer la:capacitati extrasenzoriale ,miros auz telepatie.
  Faptul ca animale carnivore ucid ele stiu ca e dureros si crud ,bine nu cu cuvintele,termenii nostrii,dar SUNT NEVOITI SA FACA.Si animale au:Compasiune Iubire Mila la fel ca oamenii buni,dar unele cele carnivore intr o masura mai specisista in mod pozitiv ca :trebuie sa manance ceva.
  Asa ca nu eu spun ce voi insira acum:LAUREATUL PREMIULUI NOBEL ISAC BASHEVITS SINGER A SPUS:”faptul ca omul profita de forta in fata animalelor este cea mai grava forma de rasizm”
  Mahatna Ghandi:”maretia si cultura unui popor se poate vedea dupa felul in care se poarta cu animalele”
  Abraham Lincoln:”ma dedic in egala masura drepturilor animalelor ca si drepturilor omului .Asta ma face un om complect.”
  Mai vrei???Oameni ca tine ma fac sa am o parere cat mai sinistra despre specia:om.
  PUNE TE in locul acelor animale care sunt folosite in laborator.
  Ai zis ca animalele fac rau ca ataca:si tu ai ataca daca ai intelege gresit un gest.NU o fac dn rautate!!!O fac din AUTOAPARARE dar omul e singuira fiinta care are bucuria de a face rau!!!
  I al pe rene descartes si pe toti imbecilii religiosii inchizitorii fara discernamant si suflet si fa ceva cu ei…cu cartile lor …acolo la wc..sau pardon:pacat de obiectul biodegradabil….
  STI CINE ne domina lumea?Sunt forte malefice de extraterestrii asa zisii:”reptilieni”SUNT DOVEZI nu vorbesc din sf uri,si ei nu au centrul energetic al inimii si traesc din energia suiferintei animalelor,oamenuilor si fac pe unii sa gandeasca asa ca tine sa pune pe primul loc omul sa aibe prilej sa atace Drepturile Animalelor,sa aibe motivatie sa consume carne,sa vaneze ca tiriac,sa faca coride,ferme de blanuri ,si alte atrocitati.
  Vedem noi dupa anul 2012 ce va fi cine se va mandri cu „suprematia”omului…
  Sa NU iei in nume de rau tonul meu este mustrare parinteasca fara rautate.Este vremea ca omul sa si deschida constiinta spre adevarata lui natura.Sa respecte in mod Egal ori ce faptura.
  Cat despre UE si capitalisti,comunisti,…ipocriti …VIVA ECOANARHIA!!!Vreau o conducere VERDE!!
  PS:ai vazut vreodata caine infometat la tara tinut in lant si noroi fara cusca?DACA cineva tine copilul asa automat intervine politia FOARTE BINE FACE dar …inca nu am vazut sa intervina in cazul unui animal decat foarte rar.De asta avem nevoie de LEGE si de Politia Animalelor.CA ANIMALELE SUNT FRATII SI SURORILE TALE DE SUFERINTA CA SI TU ESTI VICTIMA maleficei societati!

 14. cristina says:

  Fiecare are dreptul la ideea lui. Asa cum tu crezi ca oamenii sint egali cu animalele, tot asa am si eu dreptul sa cred ca oamenii sint mai presus decit animalele.

  Conducere verde? Verdele asta este de fapt rosu. Urasc rosul!

 15. Conducere verde…poate va fi in viitorul indepartat cand omenirea va trebui sa o ia de la capat ca in urma cu mii de ani.Din pacate,va fi mult mai greu.

 16. econinja says:

  @cristina:cu ce sunt mai presus oamenii decat animalele?Pentru faptul ca omul are constiinta mai dezvoltata?Hai sa ne gandim putin la doua argumente fasciste,kuk klux klane:”omul a fost creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu”Bun.Pana aici nimic anormal.DAR:daca zicem ca asta e un motiv ca e „superior”omul fata de animal este la fel; ca si cum spunea kuk-klux-klanul:”albii sunt mai superiori decat negrii”.
  Deasemenea altii decartisti ,comunisti spun ca:”omul e mai superior datorita constiintei mai dezvoltate si a realizarilor”CE REALIZARI?CA E SINGURA SPECIE CARE distruge PLANETA PROPRIA CASA???Ce realizare e aceea ca stau in fata calculatorului si il folosesc dar trebuie sa ma feresc cu tot felul de metode impotriva radiatiilor periculoase pe care le emite?Ce realizare e ca am celular dar nu il pot purta tot timpul la mine ca e foarte periculos sanatatii?Ce realizare e faptul ca:milioane de animale sunt ucise zi de zi cand omul in fond e vegetariani nu carnivor?Ce realizare e ca din cauza industriei carnii milioane de oameni din tarile sarace mor de foame sau traesc la limita in ultimul hal de saracie si altii se lafaie in belsug?Ce realizare a facut:inchizitia,holocaustul,bomba atomica,militarismul?Ce realizare face societatea moderna ca unii stau in mizerie si altii se scalda in aur?Toate aceste lucruri le a facut omul.Atunci?Unde este aceea superioritate?DA este vorba intradevar de o superioritate DOAR tehnica a constiintei .ATAT.dAR unde este SUFLETUIL?BUNATATEA?COMASIUNEA?MILA?IUBIREA?LUCRURI PE CARE TOATE ANIMALELE LE AU.Am spus in masura mai specisista in cazul carnivorelor ca:trebuie sa manance ceva.
  Faptul ca ataci Drepturile Animalelor si nu realizez adevarul i mi spune un singur lucru:esti posedata de fortele reptilene cenusii malefice care domina lumea.NU EU AM spus o ci:agentii secreti care au descoperit aceste lucruri,CIA,Pentagon,NASA,dar si oameni spirituali care au analizat bine lucrurile.Din energia malefica a suferintei traesc reptilienii,si vor sa impute in minte omului ideile tale de dispret fata de animale.I ti creaza diferite frustrari si i ti versi frustrarile pe animale atacandu le drepturile.
  Ca si curiozitate:nu ai cunva fizionomia :nas mic subtire drept sau poate indreptat in sus ochi rotunzi cu privire inpertinenta si cruda fata mica rotunda sau ovala?Gen:zodia Gemeni?Acesti ti de oameni i mi creaza mie zile sinistre …Si fac o asemanare tragi comica desi nu se cuvine sa o fac deoarece srii lucruri infioratoare,iata ca totusi fac asemanarea:in comediile cu Piedone aparea tot timpul un barbat uscatiov,cu par aspru,grizonat cu mustata elegant.Ori de catre ori aparea acest om in film stia ca iese cu:batae pe cinste…si deja radeam:”no acum ii acum incepe bubuiala…”Tot asa in viata mea daca apare o femeie mai ales (lasand deoparte orice sexism..spun realitatea),cu aceasta fizionomie amintita ori cine sa se astepte la o bubuiala ca in filmele cu Piedone dar cu diferenta ca:aici e vorba de conflict verbal …pana acum… nu a fost conflict fizic…dar nu su stie unde ma indreapta soarta rea…
  NU STIU DE CE cunosc oameni contra mea cand toti fie cei buni fie cei rai isi gasesc oamenii potriviti.
  Sa continui:urasti rosul:si eu…ce chestie…e o culoare violenta ..dar ma mira ca il urasti tu care esti indiferentista la violenta fata de animale chiar sustii violenta cu tot felul de argumente rusinoase malefice sinistre.
  Defapt ca sa nu i mi distrug sanatatea trebuie sa te inteleg.Asta e NIVELUL tau de cultura,de minte de gandire…Asociatia PETA luptatoare pentru Drepturile Animalelor a facut o descoperire medicale impreuna cu oameni de stiinta in domeniu cum ca acelor oameni ca tine carora le lipseste ori ce sentiment pozitiv fata de animale nu le sunt dezvoltati lobii prefrontali ai creierului.Au participat la un ecograf unii oameni si sa adeverit acest lucru.Ca si chestie:imbecila criminala sharon stone care face reclama la blanuri de animale a refuzat acest control…
  Asa ca:daca prinde pe tine vorba buna ma bucur.Daca nu realizezi ce spun si o tii pe a ta …nu am ce ti face….

 17. cristina says:

  Ti se potriveste bine rosul. Acel rosu care vine de la comunism. Minti cind spui ca nu-ti place…..iti curge prin toate fibrele. Urasc comunismul.

 18. econinja says:

  ATATA rau sa fie in lumea asta sa screrzi ca sunt comunist…
  Nu stii ca comunistii dispretuiesc animalele si au interzis in china detinerea cainilor in anii ’90 pe motiv ca sunt:animale burgheze?…habar nu ai pe ce lume traesti…eu am trait pe vremea comunismului si stiu ce este dispretul fata de animal,om,ingradirea drepturilor…
  Ma rog…crezi ce vrei…

 19. econinja says:

  @Supravietuitor: ati facut ceva articol despre crima Ecologica de Craciun?Ar trebui mediatizata lumea si pornita o campanie serioasa si acest sens am un nou articol acuma l am scris pe blog:http://econinja.ecosapiens.ro/

 20. econinja,nu am pregatit nimic despre crima de Craciun.Voi vizita blogul http://econinja.ecosapiens.ro/ sa vad despre ce e vorba,banuiesc ca despre taierea brazilor.

 21. cristina says:

  Nu stiu care dintre noi nu are habar pe lumea care traieste…. oricum, prefer sa cred ca oamenii sint superiori animalelor. Animalele sint date pentru folosinta omului si asa voi face si in continuare. La fiecare masa voi minca carne, imi voi cumpara pantofi de piele, voi merge la vinatoare si ma voi lafai in belsug. Orice zici nu va schimba cu nimic parerea mea. 🙂

 22. econinja says:

  @cristina:daca ai constiinta curata si faci aceste crime atunci de ce tii mortisi sa mi raspunzi de parca te a scuza?Poate ca ai dreptate cand spui ca:”eu nu stiu pe ce lume traesc”deoarece nu ar trebui sa iau in seama astfel de oameni…
  Aha:vanatorita…am stiut eu…dar credeam ca esti in domeniul dr.menghele si faci experimente pe animale.Dar:am cunoscut vanatori care au avut atata bun simt ca:i si explicau faptele in numele”armonizarii ,restabilirii echilibrului biologic…”si au condamnat cruzimea fata de animale dar tu nu ai atata bun simt sa zici:”da sunt umanocentrista vanez mananc carne dar nu sunt deacord cu torturarea indelungata a animalelor,in ifometarea cainilor,experimentele”,fapt ce atesta ca esti:rea.Tot asa nu degeaba este si „etica vanatoreasca”,spun asta dezaproband total acest sport.
  Dar:stiu ca nu i ti vei schimba parerea insa daca nu i tiu vei schimba parerea poate altii si altioi vor citi mesajul meu si si o vor schimba.Iata cum functioneaza lucrurile in lume:gandul ,vorba,comunicarea,fapta ori carei fiinte este:energie.Primim si dam informatii enegertice.Fara asta nu ar exista viata.Am sa ti povestesc niste intamplari ai unor oameni :pe vremea cand eram copil locuia langa blocul meu un macelar un om mare gras,solid,care ajuns la pensie a inceput sa si reia activitatea de macelar.taia porici sa faca ciubuc si urletele de agonie ale sufletelor se auzeau in cartierul meu.Odata am aflat cu stupoare o veste:omul murise si nu ori cum:la un pahar cu prietenii se luase la cearta cu unul care a baut prea mult si acesta la injunghiat EXACT asa cum omora el porcii.Si asta INCA NU E TOTUL:omul muriuse in drum spre spital in masina:agonizand ca porcii pe care ii ucisese.Daca nu crezi intamplarea i ti dau adresa acelui bloc si te duci pe acolo si intrebi pe oamenii mai in varsta.Mai departe:a trtecut vremea si a venit asa zisa revolutie unde:prim vanatorul tarii :ceusescu a fost impuscat asa cum impusca el bietele suflete in placerea lui de dement posedat de reptilieni.Mai trziu ziarele au devenit tot mai deschise si televiziunea la fel:am auzit nenumarate accidente de vanatoarte cand vanatorii au fost ucisi chiar cu propria arma.alt caz:un barbat in varsta rumen si sanatos la trup avand insa sufletul degenerat ucidea cainii si pisicile de la bloc.Cu timpul omul sa imbolnavit si a ajuns o epava.A murit:in churi exact cum ucidea el cainii si pisicile.Pe urma un alt monstru pe nume tiriac care are aceleasi placeri bolnave a primt un mjic avertizment:iarna trecuta i sa prabusit avionul…
  Cum dovedim ca aceste lucruri nu sunt coincidente:un caz zicem ca e hai sa zicem doi dar cand apar mai multe cazuri nu poate fi vorba de coincidente.
  asa ca:ai grija ce faci ca si tie i ti va suna ceasul odata…NU EU AM SPUS ASTA CI INTAMPLARILE VORBESC DE LA SINE.
  Amintesti de Dumezeu.Care Dumenezeu?Baniesc ca esti crestina.Stiai ca:Sfantul Francisc din Assisi cum numea animalele?Spunea:fratele lup si surioara oita.Si vorbea cu ele si le considera egale.Era dealktfel vegetarian.Deasemenea au si ortodocsii un sfant pe Dimitrie cel nou din Basarabi a caraor moaste banuiesc ca le saruti si tu:ei bine acel om a iubit atat de mult animalele ca odata ce a omorat din greseala niste pui de pasare a umblat descult si vara si iarna doi ani in chp de ispasire…tu ce ai trebui sa facii….nu mai comentez.Eu nu sunt crestin am alta credinta ,ma atrage ocultizmul,credinta in Natura si cunosc pe cineva care a facut ritualuri stravechi ,deschizand Cartea Sfanta a credintei stramosesti europene,si mi a facut rugaciune si in ziua aceea am avut mare noroc.Acesti oameni ca aceasta fiinta care ma jutat si acum se roaga pentru toate fapturile vor primi Bine conforma faptelor pe care le fac.Am vise premonitorii si ..multe alte lucruri pe care nu frumos sa le amintesc.Defapt sunt un fir de praf in univers o componenta a Planetei si nici decum fiinta suprema.Nu de aceea fac Bine ca sa fiu rasplatit.Ci pur si simplu asa e natura omului ca vegetarian sa faca bine,si Mama si Tatal Planetei se va bucura si se bucura.
  Suntem firi diferite si nu cred ca merita sa continuam discutia asta.Esti libera sa faci ce vrei si nu uita ca actiune are si reactiune.Dau un exemplu in caz de manie exagerata deoarece prima data eram foarte furios pe tine,dar acum STOP:trebuie sa ma controlez ca sanatatea mea este importanta.Iata un exemplu:practic autoaparare si am observat ca lovitura de box numita uperkut te poate pocni serios in nas daca nu esti atent/ta cand o aplici si folosesti un zel exagerat necontrolat.Asa stau lucrurile si acum:inca odata incerc sa fiu mai calm ca nu are rost sa ma enervez mult:asta este nivelul tau.Eu ce am avut de spus am spus.Tu nu ai argumente:nu spui de cine au fost :”date”animalele sa fie in slujba omului si cu ce omul e mai „superior”.

 23. econinja says:

  Buna ziua si la multi ani.As dori sa mi trimite ti un email sa va intreb ceva personal.
  multumesc.

 24. Buna ziua,econinja!
  La multi ani si din partea mea.
  Bine,iti voi trimite un e-mail,cred ca ma stii de pe celalat blog cand am scris despre Legea vanatorii si petitia impotriva ei.

 25. calin says:

  sunt o reptila cu ochii mici si nas ascutit…bbbbuuuuuuuaaaaa!!!! si vin dupa tine(ninja)
  debitezi niste ineptii ca nici macar nu are sens sa ….yeah.whatever.totusi daca stramosii nostri nu ar fi mancat carne am fi dormit si azi prin pomi si am fi mancat bucurosi banane si gandaci.si e doar un exemplu.nu pot sa cred ce prostii debitezi-omul vegetarian …cred ca te afecteaza rau reptilienii.vezi ca am mai auzit de oameni afectati de reptilieni care au ajuns cretinoizi! si, da , clar ca ai nevoie de o religie .nu pot sa inteleg cum dreq atatia oameni au nevoie de constrangeri sa fie umani!nu puteti fara religie.se vede ca violenta tre sa iasa din voi cumva si ca sa nu va pierdeti selfasteemu’ va folositi de religie care va justifica rabufnirile.aaaaaaaa!sa interzicem!sa interzicem!sa pedepsim pe cei care…!fuck!speciile au evoluat tocmai in concurenta una cu alta.e o intamplare ca noi suntem cea dominanta acum.dar au trecut prea putini ani de cand avem oarece constiinta de sine ca sa contam inca.nu cred ca suntem buni in esenta .daca am fii nici macar nu am avea aceasta discutie si nici nu s’ar intampla atatea.dar ce inseamna sa fii bun?aiurea.it’s the survival of the fittest!ca si orice altceva in natura-astea sunt cunostinte elementare de biologie si vin din studiul a milioane de ani in istoria speciilor.faptul ca sunt unii atinsi de toxoplasmoza intre noi care considera ca sobolanii trebuie protejati si cateii pupati in cur dovedeste exact contrariul la ceea ce sustin ridiculozitati ca aspca.exact voi activistii sunteti doar un alt fel de nazisti!va doresc mult succes in lupta cu reptilienii!traiasca tom cruise;)

 26. Poate ca econinja exagereaza in unele privinte si nu sunt de acord cu religia lor,dar nu vad ce rau face daca respecta animalele.
  Si eu si multi altii iubim animalele si le respectam si nu sunt de acord sa fie chinuite,torturate sau omorate de cei care se cred oameni.
  mai ales animalele fara stapan care datorita omului au ajuns pe strazi.Cati care au acasa animale obisnuiesc sa arunce puii nedoriti sau animalele cand se satura de ele/pana si caii ajung pe drumuri dupa ce au fost folositi la munci grele.
  reptilienii …cred ca sunt doar niste povesti nascocite de unii cu imaginatie bogata.
  Nazisti sunt cei care nu iubesc si nu respecta fiintele.

 27. econinja says:

  @calin: 1.nu am zis ca sunt 100% convins ca reptilienii sunt deasupra noastra,si daca am fost convins ei vezi acum am studiat si eu si nu mai sunt convins.Sunt convins ca:exista forte ale raului dar CA SUNT SA NU CU ASPECT DE REPTILIAN E MULT DE DISCUTAT AICI…
  2.CUNOSC CAZUL TAU:OMUL FRUSTRAT DE FAPTUL CA PLATESTE CRIMA PRIN CONSUMUL CARNII SI ISI ASCUNDE FRUSTRARILE IN ATACURI IMPOTRIVA VEGETARIENILOR SPUNAND CA „DEBITEAZA PROSTII”intregul tau ton agresiv ,batjocoritor arata intoleranta si discriminare,ALTFEL:NU MI AI FI SCRIS.Deci nu esti primul si nici ultimul exemplar din R.C.T. (Republica Carnivora Tarania-pardon Romania,no ofensse taranii cu bun simt)care ataca pe vegetarieni,fara sa citeasca o carte cum e Studiul China,sau Alimentatia Inteligenta.
  3.BINENTELES ca fara sa consume carne omul nu ar fi trait DAR ATUNCI dar asta era valabil ACUM MII DE ANI,dar vad ca unii AU RAMAS ACOLO…
  4.”trebuie pupati cateii sub fund”aha cunosc si acest caz:parvenitul care i si aminteste de unde unde a venit si face parte din Asociatia Culturala a CAPistilor si Colhozistilor numita:”Tuuuulai Marie apai caine in casa …no spune tu”.Ce sa facem …atata stiu unii…Nu uita ca si sobolanii sunt al Planetei si OMUL face sa fie mizerie si astfel si sobolanul transmite boli.
  5.”nazisiti”dar tu esti nazist?Vezi ca legea tarii interzice nazismul…

 28. Pingback: Prefectul capitalei vrea eutanasierea cainilor fara stapan.Pe cand si a oamenilor fara adapost, a copiilor strazii,a bolnavilor si saracilor din Romania? « Supravietuitor's Blog

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s