Membrii Biroului Electoral Central au inceput renumararea voturilor nule

Update:Geoană îi urează succes lui Băsescu, declarat câştigător în alegeri

Curtea Constituţională din România a confirmat luni alegerea preşedintelui în exerciţiu, Traian Băsescu, pentru un nou mandat, scriu principalele agenţii de presă străine, notând că Mircea Geoană, rivalul său social-democrat, şi-a recunoscut înfrângerea şi i-a urat succes.

Băsescu a fost validat în funcţia de preşedinte

Curtea Constituţională l-a validat, luni, pe Traian Băsescu în funcţia de Preşedinte al României, el întrunind cel mai mare număr de voturi din cele valabil exprimate.

Date cu voturile din diasporă 2004-2009-Mihnea,codexpolitic.us, statistici prezenta la vot la ultimele alegeri si numarul votantilor din diaspora.

Ovidiu Ohanesian: Ofiteri STS isi acuza seful de frauda electorala pentru Basescu, prin „planul B”

Membrii BEC au reluat verificarea buletinelor de vot declarate nule in aceasta dimineata.Biroul Electoral Central a constatat că, printre cele circa 137.000 de buletine de vot nule verificate de la secţiile de votare din ţară, s-au regăsit un număr de 2.137 de voturi valabil exprimate, dintre care 1.169 pentru Traian Băsescu şi 968 pentru Mircea Geoană, conform unui comunicat al BEC.

După verificarea buletinelor din 27 de judeţe, 629 de voturi valabile- Băsescu, 552- Geoană – surse

Membrii BEC au numărat, după verificarea buletinelor de vot declarate nule în 27 de circumscripţii electorale, 629 de voturi valabil exprimate pentru Traian Băsescu şi 552 pentru Mircea Geoană, susţin surse politice.

Curtea Constituţională a decis, vineri, renumărarea voturilor nule de către BEC pentru a se stabili dacă există diferenţe între datele consemnate în procesul-verbal şi realitatea constatată.

Renumărarea voturilor nule se face la BEC, în Bucureşti.Verificarea şi renumărarea buletinelor de vot declarate nule se va face la sediul BEC, în Bucureşti, începând de vineri seară, a declarat pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.Voturile, în saci, vor fi aduse la BEC începând cu vineri seară, iar verificarea buletinelor se va face de către membrii Biroului, fără ca presa să fie de faţă.

CC a cerut ca renumărarea voturilor nule să se facă până luni, la ora 15.00

Băsescu: Decizia CC este normală şi democratică

Presa străină comentează decizia CC privind renumărarea voturilor nule

Presa străină comentează decizia Curţii Constituţionale de renumărare a voturilor declarate nule în scrutinul prezidenţial, notând că este puţin probabil ca această măsură să schimbe rezultatul alegerilor câştigate la limită de Traian Băsescu.

Petitie: “Opriti FRAUDAREA ALEGERILOR”

2 Responses to Membrii Biroului Electoral Central au inceput renumararea voturilor nule

  1. octavpelin says:

    Gabi,acum au luat pauza pana duminica la orele8,00,o zi frumoasa 🙂

  2. Tavi,e si normal sa ia pauza ca nu se poate lucra nonstop.Eu n-am inteles prea bine ce urmeaza dupa numararea voturilor anulate.
    Sunt dezamagita si nu cred ca se va mai schimba ceva. 😦

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s