Acum 20 de ani in Timisoara

15 decembrie 1989.Timişoara

Sa ne amintim cum a  inceput  Revoluţia anticomunista şi anticeauşista din România.In faţa casei pastorului Tokes se adună mulţimea ca semn de sprijin împotriva termenului de evacuare dictat de Judecătoria Timişoara. La un moment dat un securist este luat la bătaie. Seara se cântă „Deşteaptă-te române” şi se strigă lozinci.

N-am uitat si tocmai de aceea sunt mahnita ca am ajuns de unde am plecat si poate ca mult mai departe…in iad.E de-ajuns sa-i vezi si sa-i auzi pe portocalii cum isi sustin idolul, cum injura, jignesc, ameninta (pe forumuri) pe oricine gandeste altfel si avem in fata ochilor imaginea iadului.

Inceputul revoluţiei la Timişoara

INTERVIU: Laszlo Tokes, la 20 de ani de la Revoluţie: Noi am condamnat comunismul doar pe hârtie

Omul care a aprins scânteia Revoluţiei din ’89, Laszlo Tokes, consideră că de atunci România a progresat foarte puţin pentru că fosta nomenclatură şi foştii securişti sunt la putere în politică, economie, iar românii nu pot avea un trai mai bun fără recunoaşterea adevărului şi reinstaurarea moralei.

Ambasador SUA: Tokes i-a inspirat pe cei cărora li se răpise orice drept; a dat startul Revoluţiei

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat, marţi, că „Laszlo Tokes i-a inspirat pe cei cărora li se răpise orice drept, să-şi exercite drepturile oferite de Dumnezeu iar astfel, a dat semnalul începerii Revoluţiei”.

4 Responses to Acum 20 de ani in Timisoara

 1. daurel says:

  Daca Ceausescu ar fi dat paine si caldura nu era nici o revolutie; vedem la basarabeni cum se multumesc cu putin…Eu cred ca in 1989 nu mai avea de unde sa dea paine si caldura, deoarece comunismul duce la falimentul economic;

 2. Nu stiu de ce,dar in acele vremuri grele de foame,frig si fara libertate,cred ca am fost mai liberi si mai fericiti.Stiam sa ne bucuram de orice moment,stiam sa radem…

 3. octavpelin says:

  Gabi,pacat de sangele varsat,in timp ce alte tari,precum Cehia isi comemoreaza eroii Revolutiei de catifea,la noi in Romania este LINISTE TOTALA!,o zi placuta 😦

 4. Tavi,am auzit la stiri ca Laszlo Tokes a invitat la Timisoara pe mai multi printre care si pe Emil Constantinescu pentru a evoca evenimentele petrecute acum 20 de ani.
  Acum pe ai nostri ii intereseaza cum sa mai adune parlamentari si cum sa faca/refaca guvernul cu Emil Boc premier.iar fanii si sustinatorii portocalii,nu stiu ce sa mai inventeze ca sa se puna bine pe langa liderul lor suprem si sa elimine opozitia.Visul lor maret e un partid unic si un sef unic peste tot.
  O seara linistita!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s