19 decembrie 1989,Timişoara

Update:Revoluţia din Timişoara în înregistrări audio-video: http://mariusmioc.wordpress.com/revolutia-din-timisoara-in-inregistrari-audio-video/
TVR în decembrie 1989: http://mariusmioc.wordpress.com/tvr-in-decembrie-1989/

Timişoara.La 19 decembrie, Radu Bălan şi Ştefan Guşă au vizitat muncitorii din fabricile timişorene, dar au eşuat în a-i determina să-şi continue munca. Pe 20 decembrie, coloane masive de muncitori au intrat în oraş. 100.000 de protestatari au ocupat Piaţa Operei (astăzi „Piaţa Victoriei”) şi au început să strige sloganuri anti-guvernamentale: „Noi suntem poporul!”, „Armata e cu noi!”, „Nu vă fie frică, Ceauşescu pică!”. În foaierul Teatrului Naţional din Timişoara o serie de cetăţeni curajoşi vor crea Frontul Democratic Român, cu un Program politic în care se regăseau cererile celor aflaţi în Piaţă. Între timp, Emil Bobu şi Constantin Dăscălescu au fost desemnaţi de Elena Ceauşescu (Nicolae Ceauşescu era la acel moment într-o vizită în Iran) să se întâlnească cu o delegaţie a protestatarilor; totuşi, ei au refuzat să îndeplinească revendicările oamenilor şi situaţia a rămas în mare parte neschimbată.
19 decembrie 1989 – La Timişoara s-a constituit Frontul Democratic Român.

Frontul Democratic Român este numele comitetului revoluţionar înfiinţat în 20 decembrie 1989 în clădirea Operei din Timişoara cu scopul de a conduce revoluţia română din 1989 care începuse în acest oraş în 16 decembrie 1989.

4 Responses to 19 decembrie 1989,Timişoara

  1. Multumesc.Voi updata postarea cu aceste inregistrari de la dvs.
    Multa sanatate si Sarbatori fericite!

  2. octavpelin says:

    Gabi,cand ma gandesc ca au trecut 20 de ani si am revenit in timp,inainte de decembrie ’89,ma gandesc cu manie la cei care au iesit ca sobolanii ,acum dupa „realegerea lui Basescu”si vor sa instaureze o Dictatura portocalie!,trist dar adevarat!

  3. Tavi,se pare ca sunt slabe sperante sa se afle adevarul despre fraudarea alegerilor si ei isi pot vedea linistiti de treaba.Totusi,nu-i putem pune pe toti in aceeasi oala,dar ce folos daca acei oameni sunt lasi? 😦

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s