„Nu există Putere bună. Dar există putere proastă”.Ioan Petru Culianu

Citate de Ioan Petru Culianu, de la Wikicitat

Se poate afirma fără ezitare: România este pe primul loc în ce priveşte prostia Inteligenţei sale… Faptul că Securitatea a tolerat vreme de aproape douăzeci de ani nebunia patentă a lui Ceauşescu şi starea de necrezut a întregii ţări, devenită ruşinoasă Etiopie a Europei, arată nivelul ei de inteligenţă. Această maşină ruginită, care probabil absorbea aproape întregul venit naţional pentru a controla corespondenţa şi telefoanele unor persoane inofensive, pentru a organiza zece schimburi zilnice de pază şi cordoane de miliţieni de tot soiul la locuinţa vreunui paşnic dizident, se considera desigur satisfăcută cu privilegiile pe care le deţinea în statul ceauşist. Deşi oricine îşi putea da seama cât de mizerabile erau aceste sacrificii.

Cu aceeaşi nomenclatură şi acelaşi stupid serviciu de inteligenţă, nu e de mirare că România păşeşte mai departe pe drumul larg deschis de ceauşism. Cu minţile negre de funingine, noii diabolici cretini care conduc Securitatea au orchestrat istorica „apărare Iliescu”, cu pitoreşti mineri înarmaţi cu bâte, lanţuri şi pistoale. Rezultatul: miliarde de dolari ajutoare din partea lumii civilizate au fost sistate… Nimeni nu trebuie să ne înveţe pe noi ce să facem. Aceste blestemate vorbe se aud de câte ori protestele lumii întregi ajung la urechile funcţionarului ceauşist, ale idiotului spălat la creier aflat într-o funcţie oarecare în România.

Ce-i costă pe români această nepreţuită, unică posesiune cu care se vor mândri în vecii vecilor: cel mai imbecil serviciu de Inteligenţă din lume? Îi costă nu numai miliarde de dolari, mizerie de nedescris, foamete, frig şi SIDA; îi costă o adâncă ruşine în faţa întregii lumi, ruşinea de a fi răbdat şi de a răbda în continuare silnica dictatură a unui aparat de debili mintali care-şi bat joc nu numai de buna-credinţă a cetăţeanului de rând, ci şi de calitatea şi durata vieţii sale, de aspiraţiile sale, de credinţa că acei copii aduşi pe lume sub şfichiuri de harapnic vor avea un viitor mai bun, o ţară mai bună.

Ioan Petru Culianu (5 ianuarie 1950, Iaşi – 21 mai 1991, Chicago), istoric al religiilor, scriitor şi eseist de origine română. A fost profesor invitat de istoria religiilor la Divinity School, University of Chicago. Discipol şi protejat al lui Mircea Eliade. A fost asasinat prin împuşcare, la 21 mai 1991, în WC-ul din clădirea Universităţii din Chicago înainte de a primi cartea verde şi a fi angajat ca profesor asociat la Divinity School (apud.Ted Anton). Crima nu a fost elucidată.

5 Responses to „Nu există Putere bună. Dar există putere proastă”.Ioan Petru Culianu

 1. octavpelin says:

  Gabi,geniala postarea,are perfecta dreptate,o zi frumoasa !

 2. daurel says:

  Daca a scris astfel, si cred ca ascris, este posibil ca sa-l fi eliminat persoanele vizate.

 3. Nu cunosc foarte multe despre acest filozof si profesor,dar se pare ca a fost ucis de serviciile secrete tocmai pentru ca stia foarte multe si era un pericol pentru ei.
  Nu m-ar mira ca asa ceva sa se intample si acum. 😦

 4. constiinta says:

  „îi costă o adâncă ruşine în faţa întregii lumi, ruşinea de a fi răbdat şi de a răbda în continuare silnica dictatură a unui aparat de debili mintali care-şi bat joc nu numai de buna-credinţă a cetăţeanului de rând, ci şi de calitatea şi durata vieţii sale, de aspiraţiile sale, de credinţa că acei copii aduşi pe lume sub şfichiuri de harapnic vor avea un viitor mai bun, o ţară mai bună.”
  „Nu m-ar mira ca asa ceva sa se intample si acum.” Negresit. E o necesitate logica.
  „Trezeste-te Rmane din somnul cel de veci! ” Se aud numai sforaituri in Rmania, chiar azi de ziua de nastere a eternului si neRomanului Eminescu.

 5. Consstiinta,oare te aud romanii?De te-ar auzi sau deja au creierele spalate asa de bine ca nu mai aud decat ce li se spune de cei care le-au spalat.
  Degeaba incerci, nu vor sa se destepte,iar cei care s-au desteptat sunt prea lasi sau prea putini si nu pot face mare lucru.
  sau nu vor.Sau au renuntat.
  Unde sunt intelectualii care ar putea sa ne scuture ca sa ne desteptam din nou?Se pare ca dau cea mai mare mana de ajutor celor care nu-si doresc desteptarea. 😦

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s