Cutremur de 7 grade pe scara Richter în Haiti

Update:Catalin Stanoiu: o alta versiune vis-a-vis de ce s-a intamplat in Haiti

Update:Nivel-record de fonduri colectate pentru Haiti, prin sms şi site-uri de socializare – VIDEO.Crucea Roşie a reuşit să colecteze peste cinci milioane de dolari destinaţi activităţii de intervenţie în Haiti într-o singură zi de campanie de strângere de fonduri prin mesaje pe telefonul mobil şi pe site-uri de socializare ca Twitter sau Facebook, relatează CNN.
AFP: Cele mai violente cutremure din lume, din ultimul secol.Cutremurul puternic care a afectat marţi Haiti s-a soldat cu numeroase victime, relatează AFP, care prezintă o listă cu cele mai violente cutremure care s-au înregistrat în lume, de la începutul secolului XX şi până în prezent.

Dezastru în Haiti după un cutremur de magnitudine 7: sute de clădiri dărâmate şi mii de morţi!Informaţii de ultimă oră despre ceea ce e numit deja un adevărat dezastru: cutremurul cu magnitudinea 7 din insula Haiti, cel mai violent seism înregistrat în zonă! Replicile au fost, la rândul lor, de mare instensitate: una a avut magnitudinea 5,5, iar o alta 5,9 pe scara Richer!

sursa

Epicentrul a fost localizat la o adâncime de numai zece kilometri şi la o distanţă de 16 de kilometri de capitala Port-au-Prince.

Numărul exact al victimelor nu se cunoaşte încă, dar temerile ridică numărul morţilor la câteva mii. Sute de clădiri s-au prăbuşit, spun puţinele informaţii de presă apărute până acum. Seismul a fost urmat de mai multe replici. Imaginile apărute în urmă cu puţin timp sunt cutremurătoare: oameni prinşi între ruine, clădiri prăbuşite, haos şi disperare. Printre clădirile prăbuşite se numără un spital, clădirea sediului central al ONU, dar şi o aripă a palatului prezidenţial, transmite AFP. Potrivit unei televiziuni haitiene transmise pe internet s-ar fi prăbușit inclusiv clădirea Parlamentului.

Martori citaţi de BBC,susţin că panica este maximă şi că mii de oameni au ieşit pe stradă.

Reclame

6 Responses to Cutremur de 7 grade pe scara Richter în Haiti

 1. octavpelin says:

  Domane fereste!

 2. theodora0303 says:

  Sa ne fereasca Bunul Dumnezeu!

 3. Tavi,ce tragedie! 😦

 4. La fel zic si eu:Fereasca-ne Dumnezeu de un cutremur asa de mare!Vor muri foarte multi! 😦

 5. Eu sincer sa fiu am o alta versiune vis-a-vis de ce s-a intamplat in Haiti, am scris si la mine pe site. Pacat de cei nevinovati!

 6. Voi vizita site-ul sa citesc desp[re ce e vorba.Am mai citit pe undeva ca tragedia din Haiti ar fi fost provocata de om.
  Pacat de acei oameni chinuiti,ma gandesc c groaznic e sa mori cu zile prins sub daramaturi si nimeni sa nu te auda ca sa fii salvat.
  Haitienii sunt foarte saraci,am citit un articol desprecum sunt nevoiti sa manace lut sub forma de biscuiti uscati la soare.

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/1577057/Haitis-rising-food-prices-drive-poor-to-eat-mud.html

  Locuitorii saraci din Haiti mananca pamant(lut)

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s