Google s-ar putea retrage din China, după un atac asupra serviciului de e-mail


Update:Beijing: Orice decizie ar lua Google, ea nu va afecta relaţiile economice cu SUA.Reprezentanţi ai administraţiei de stat chineze au declarat că, indiferent care ar fi decizia Google privind retragerea din China, relaţiile comerciale ale acestei ţări cu Statele Unite nu vor fi afectate.

Google s-ar putea retrage din China, după un atac asupra serviciului de e-mail.Google a sugerat, marţi, că s-ar putea retrage din China din cauza unui atac informatic sofisticat de pe o reţea chineză, care i-a vizat serviciul de e-mail, informează Washingtonpost.com.Compania a precizat că are dovezi care arată că „scopul principal al atacatorilor a fost accesarea conturilor Gmail” aparţinând activiştilor chinezi care militează pentru drepturile omului. Atacul a fost descoperit de companie în luna decembrie.

Bazându-se pe ancheta realizată la momentul respectiv, Google nu crede că atacul a reuşit. „Numai două conturi de Gmail par să fi fost accesate, în cazul lor fiind accesate numai informaţiile contului (cum ar fi data la care acestea au fost create) şi titlurile mesajelor, nu conţinutul în sine al e-mail-urilor”, se menţionează într-un mesaj publicat pe blogul companiei.

Guvernul chinez vrea clarificări după ce Google a ameninţat că s-ar putea retrage din ChinaGuvernul chinez încearcă să obţină unele clarificări din partea Google, după ce compania a ameninţat că îşi va închide operaţiunile pe care le are în China, a declarat pentru agenţia China Nouă un oficial chinez, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Congresul SUA salută Google pentru poziţia adoptată în urma atacului reţelei sale din ChinaCompania Google a fost apreciată de preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, pentru ameninţarea de a-şi închide operaţiunile din China din cauza unui atac informatic care a vizat e-mailurile unor militanţi pentru drepturile omului.

2 Responses to Google s-ar putea retrage din China, după un atac asupra serviciului de e-mail

  1. octavpelin says:

    Gabi,tot ce se poate,dar ce-o sa faca chinezii,fara Google?!,o zi linistita !

  2. Tavi,n-au decat sa se potoleasca si sa nu-si mai bage nasul in corespondenta electronica a unora.
    Nu cred ca se vor retrage din China,dar au atras atentia si vor cauta sa-si rezoveproblemele legate de sistemul de securitate informatica.
    O zi linistita!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s