Pasagerii obezi vor plati dublu pe cursele Air France-KLM

Esti obez? Platesti dublu pe cursele Air France-KLM

Mai precis, persoanele obeze ce nu incap intr-un singur scaun si care-si vor face o rezervare de la 1 februarie pentru curse programate dupa 1 aprilie, vor avea de platit contravaloarea pretului pentru doua bilete.

„Decizia a fost luata din ratiuni de securitate” , a comentat purtatorul de cuvant al Air France. Practic, persoanele cu kilograme in pus vor cumpara doua locuri unul langa altul si-si vor cupla centura de siguranta la una dintre extremitatile scaunelor.

Potrivit normelor de zbor in vigoare, latimea scaunului din avion este de 43 de centimetri in cazul curselor obisnuite si de 44 de centimetri in cazul avioanelor transatlantice.

Pasagerii obezi ar putea primi inapoi o suma de bani, asta numai in cazul in care in avion nu au fost ocupate toate locurile.

Air France si KLM au fuzionat in 2004, dar au decis sa functioneze sub branduri separate.

Air France dezminte intr-un comunicat faptul ca ar obliga clientii obezi sa plateasca un al doilea bilet. Compania sustine ca, din 1 februarie 2010, persoanele corpolente care calatoresc la clasa economica si care au ales sa achizitioneze 2 locuri, pot solicita rambursarea banilor platiti pentru al doilea loc. Cu o conditie insa: sa nu fie ocupata 100% clasa economica.

Incepand cu 2005, Air France le ofera pasagerilor obezi posibilitatea de a cumpara un al doilea loc pentru a le asigura un confort sporit si mai multa siguranta. Acest al doilea loc beneficiaza de o reducere de 25%, mai sustine compania.

2 Responses to Pasagerii obezi vor plati dublu pe cursele Air France-KLM

  1. octavpelin says:

    Gabi,dar este discriminare,o zi minunata !

  2. Tavi,e discriminare,dar daca ocupa doua locuri trebuie sa plateasca dublu.Sau mai bine ar face scaune mai mari sa stea oamenii mai bine,chiar si cei care nu sunt obezi. 🙂
    O duminica frumoasa!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s