Ziua comemorarii celor şase milioane de evrei şi alte victime ale Holocaustului nazist din timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Update:Auschwitz comemoreaza astazi 65 de ani de la eliberare

Mai multe evenimente au loc astazi la Auschiwtz pentru a comemora 65 de ani de la eliberarea lagarului nazist, de Ziua Memoriala a Holocaustului, potrivit BBC.co.uk.

La eveniment vor participa supravietuitori ai lagarului, mai multi lideri mondiali, printre care presedintele Poloniei Lech Kaczynski si Primul Ministru israelian Benjamin Netanyahu, care se va adresa parlamentului german.


27 ianuarie 1945: Eliberarea de către forţele aliate a lagărului de exterminare de la Auschwitz Germania, zi de comemorare a celor şase milioane de evrei şi alte victime ale Holocaustului nazist din timpul celui de-al Doilea Război Mondial proclamată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite.


Supravieţuitori ai Holocaustului, în ziua eliberării din lagărul Buchenwald de către trupele americane. Al şaptelea, în cel de-al doilea rând de jos este laureatul Premiului Nobel pentru Pace Elie Wiesel, evreu din România (Transilvania de Nord).

2 Responses to Ziua comemorarii celor şase milioane de evrei şi alte victime ale Holocaustului nazist din timpul celui de-al Doilea Război Mondial

  1. octavpelin says:

    Gabi,trist dar adevarat,ce inseamna genocidul unor furii nazista dincel de al doilea razboi mondial,o zi trista 27 ianuarie 1945 din istoria civilizatiei,o zi linistita !

  2. Tavi,Doamne fereste de astfel de tragedii! 😦
    Au trecut 65 de ani de atunci si supravietuitorii vin sa comemoreze evenimentul in fiecare an.Nu trebuie sa uitam ce s-a intamplat atunci.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s