Civilizaţie necunoscută, veche de peste 1000 de ani, descoperită în Mexic

Morminte şi rămăşiţe omeneşti ale unei populaţii care a trăit în urmă cu peste 1.000 de ani, ce nu a fost încă identificată, au fost descoperite în munţii din nordul Mexicului, a anunţat Serviciul naţional de arheologie din această ţară.
Aceste rămăşiţe omeneşti au fost descoperite în grotele din Sierra Tarahumara, în statul mexican Chihuahua, situat la graniţa cu Statele Unite ale Americii, au explicat arheologii de la Institutul de antropologie şi istorie (INAH) din Ciudad de Mexico.

„Peste zece situri cu caracter rezidenţial şi funerar, dintre care unele sunt vechi de peste o mie de ani, au fost descoperite în interiorul grotelor de mică adâncime din Ravin de la Sinforosa”, au precizat arheologii mexicani.

În interiorul mormintelor, rămăşiţele omeneşti erau „învelite în pături fabricate din fibre vegetale, legate cu câteva frânghii şi închise la capete cu ace din lemn”, acestea fiind înhumate împreună cu ofrande şi diverse obiecte din ceramică.

Experţii vor încerca să identifice această populaţie care a trăit între anii 1000 şi 1450 în acele peşteri, folosite ulterior şi amenajate ca locuinţe de către reprezentanţii altor populaţii, ale căror oseminte, datând din secolele al XVI-lea şi al XVII-lea, au fost, de asemenea, descoperite.

Pereţii construiţi de aceştia în peşteri le permiteau să închidă anumite camere, pentru a se apăra de animalele sălbatice şi de inamici, dar şi pentru a depozita alimente şi unelte.

Rămăşiţele mai „recente” aparţin, se pare, indivizilor din tribul Cocoyom, indigeni aparţinând populaţiei Tubar, care s-au refugiat în munţi pentru a scăpa de evanghelizarea forţată practicată de preoţii sosiţi în zonă odată cu conchistadorii spanioli. Această comunitate a dispărut spre sfârşitul secolului al XIX-lea.

mediafax.ro/

4 Responses to Civilizaţie necunoscută, veche de peste 1000 de ani, descoperită în Mexic

 1. Gina says:

  Cate lumi or fi trait inaintea noastra?
  Doamne, cat suntem de mici in Universul asta nemarginit..mici, rai, egoisti si infometati..

  O zi frumoasa, Gabita!

 2. Sunt o multime si cred ca cei care le descopera sunt niste oameni deosebiti.datorita lor intelegem multe din secretele omenirii,Universului.
  O zi minunata si tie!

 3. octavpelin says:

  Gabi,civilizatia maya,incassha,si oamenii care au venit pe pasari zburatoare,cu plete blonde,ne arata ca civilizatii superioare ne-au vizitat,enigmele istoriei ma pasioneaza,multam pentru postare,o zi frumoasa 🙂

 4. Tavi,intro perioada citeam carti despre civilizatii stravechi,mi-a placut „Amintiri despre viitor”.Imi plac enigmele istoriei si ale Universului.
  Un weekend placut!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s