Sărăcia poate avea efecte biologice permanente asupra copiilor

Sărăcia are efecte biologice profunde şi permanente asupra copiilor, care, odată deveniţi adulţi, se confruntă cu un risc accentuat de îmbolnăvire, potrivit unui studiu ale cărui concluzii au fost prezentate la conferinţa anuală organizată de American Association for the Advancement of Science.
„Sărăcia are potenţialul de a afecta copiii, atât fizic, cât şi psihic”, putând influenţa negativ în mod direct cursul vieţii acestora, a explicat Greg Duncan, profesor de ştiinţe sociale la Universitatatea California din SUA, autorul studiului, cu ocazia acestei conferinţe anuale, organizată la sfârşitul săptămânii trecute la San Diego, informează AFP.

„Copiii crescuţi în medii dezavantajate reacţionează la stres într-un mod exagerat, acest lucru fiind demonstrat prin studii hormonale, neurologice – cu ajutorul unor tomografii cerebrale – şi, mai recent, cu ajutorul analizelor genetice”, a declarat medicul Thomas Boyce, profesor de pediatrie la Universitatea British Columbia din Canada.

Aceste procese biologice implicate în sănătatea şi dezvoltarea tinerilor copii care trăiesc în condiţii mizere se manifestă pe mai multe niveluri de complexitate, influenţând inclusiv funcţiile biologice majore, circuitele specifice din creier şi chiar mecanismul de activare/dezactivare a genelor.

mediafax.ro

Reclame

6 Responses to Sărăcia poate avea efecte biologice permanente asupra copiilor

 1. theodora0303 says:

  „Sărăcia are efecte biologice profunde şi permanente asupra copiilor, care, odată deveniţi adulţi, se confruntă cu un risc accentuat de îmbolnăvire” – o sa fac un comentariu pesimist …. Se confrunta cu un risc de impolnavire …..daca ajung adulti. 😦

 2. octavpelin says:

  Gabi,ai perfecta dreptate,o zi minunata !

 3. daurel says:

  In mod sigur; confirm!

 4. Sunt de acord cu ce spui.Din cate se vede,numarul copiilor bolnavi e din ce in ce mai mare si e normal sa fie asa daca parintii se nasc la randul lor cu diferite probleme,multe din cauza saraciei lucii si a stresului. 😦

 5. Tavi,am dreptate fiindca au spus-o savantii.Eu doar am preluat.Din pacate,cei care ar putea face ceva in acest sens sunt preocupati doar cu binele lor.

 6. Pacat ca nu putem face mai mult decat sa vorbim despre asta.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s