Cutremurul

Update:Cutremurul cu magnitudinea de 8,8, care a devastat zona central-sudică a statului Chile la 27 februarie, a deplasat oraşul Concepcion cu peste trei metri către vest.

Remember 4 martie 1977!33 de ani de la cutremurul din 1977

Fereste-ne Doamne de un cutremur devastator!Dupa 33 de ani n-a avut nimeni timp sa consolideze cladirile cu risc seismic ridicat.Numarul mortilor si ranitilor va fi mult mai mare acum,dar cui ii pasa?Pe ei ii intereseaza cum sda ocupe toate posturile importante, asta e cel mai important lucru pentru ei.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 pe Richter a zguduit noaptea de miercuri spre joi, sudul Taiwanul. Seismul a fost urmat de mai multe replici.Până acum nu au fost raportate victime şi nici pagube materiale majore, a transmis AFP. Şi în Chile a avut loc aseară o replică violentă a seismului de sâptămâna trecută. Replica a avut o intensitate de 6, iar epicentrul s-a situat la nord de oraşul Conception, cel mai grav afectat de cutremurul de 8,8 pe Richter, soldat cu peste 800 de morţi.

realitatea.net

Cutremurul devastator care a afectat săptămâna trecută Chile, ar fi modificat axa Pământului şi ar fi micşorat durata zilelor, afirmă cercetătorii din cadrul NASA, relatează CNN. Schimbarea este neglijabilă dar permanentă. Durata fiecărei zile ar trebui să fie cu 1,26 microsecunde mai mică, potrivit estimărilor preliminare. O secundă are un milion de microsecunde.

sursa

4 Responses to Cutremurul

  1. theodora0303 says:

    Fereste-ne Doamne de un cutremur devastator!

  2. Un cutremur devastator ne-ar lipsi si am ajunge mai repede in iad. 😦
    Fereste-ne Doamne!

  3. octavpelin says:

    Gabi,cand imi aduc aminte,ma gandesc cu groaza,la tragedia romaneasca din ’77,o zi linistita!

  4. Tavi,pe mine ma ingrozeste urmatorul mare cutremur.Bucurestenii si cei din zonele cu risc seismic ridicat vor avea de suferit foarte mult. 😦

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s