21 martie,Ziua internaţională a:poeziei,copiilor străzii,Sindromului Down, de luptă pentru eliminarea discriminării rasiale


Ziua internaţională a poeziei

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), care a decretat, încă din 1999, ziua de 21 martie, drept zi mondială a poeziei.Sărbătorită în fiecare an în data de 21 martie, Ziua Internațională a Poeziei face parte din calendarul anual UNESCO.Data de 21 martie este declarată de UNESCO drept “Ziua mondială a poeziei” şi este marcată pretutindeni pe glob.

Ziua internaţională a copiilor străzii

Pe data de 21 martie se sarbatoreste in toata lumea, incepand din 1998, Ziua Internationala a Copiilor Strazii, care a fost instituita prin rezolutia Forumului International „Prietenii copiilor strazii” desfasurat la Varsovia.

Potrivit unui raport pe 2005 al Amnesty International, la nivel global, copiii strazii sunt in numar de 100 de milioane (150 de milioane, potrivit Organizatiei Internationale a Muncii).

Ziua internaţională a Sindromului Down

Din 2006 data de 21 martie a fost aleasa de catre Down Syndrome International (DSI) ca Zi Internationala a Sindromului Down pentru a simboliza unicitatea persoanelor cu aceasta afectiune constand in triplarea (trisomia) cromozomului 21.

Ziua internaţională de luptă pentru eliminarea discriminării rasiale

Ziua Internaţională pentru Eliminarea Discriminării Rasiale este celebrată în fiecare an la 21 martie. În această zi, 1960, poliţia a deschis focul şi a omorât 69 de persoane, participanţi la o demonstraţie paşnică din Sharpeville, Africa de sud, împotriva legislaţiei privind regimul de liberă intrare şi ieşire impusă de aparteid. Proclamând această zi în 1966, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a invitat comunitatea internaţională să-şi dubleze eforturile pentru a elimina toate formele de discriminare rasială.


Ziua internaţională de combatere a insomniei

Tinand cont de faptul ca din ce in ce mai multi oameni sufera de tulburari de somn, deja din 2001 a fost desemnata ca zi internationala de combatere a insomniei data de 21 martie, adica exact ziua echinoctiului de primavara, data la care ziua este egala cu noaptea.

Anunțuri

4 Responses to 21 martie,Ziua internaţională a:poeziei,copiilor străzii,Sindromului Down, de luptă pentru eliminarea discriminării rasiale

 1. daurel says:

  Cred ca insomnia depinde si de ce bloguri frecventam…

 2. Tot ce e posibil,din fericire eu nu frecventez multe bloguri.
  Noapte buna!
  P.S.Acum ma pregatesc sa fac un videoclip cu picturi de primavara. 🙂

 3. octavpelin says:

  Gabi,multumesc ,nu am stiut,am vrut sa pinguiesc si am ajuns sa-mi fac blog pe ning!,in loc de ping am scris ning!
  Cum se pinguieste ?!!!,please Gabi 🙂

 4. Tavi,nu prea pricep ce e cu ning,dar de pinguit nu e greu.Trebuie doar sa dai link-ul unui articol de pe blogul pe care vrei sa-l pinguiesti.
  Dai copy si paste,apoi link si…gata. 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s