22 martie,Ziua mondială a apei

În fiecare an, ţările îşi reunesc eforturile pentru a aminti oamenilor din lumea întreagă importanţa şi ponderea pe care o are apa în viaţa fiecăruia. În acest an, de Ziua Mondială a Apei, naţiunile îşi reafirmă dreptul la o apă de calitate mai bună, sub sloganul „Apă curată pentru o lume sănătoasă!”.

Pentru Administraţia Naţională „Apele Române” , Ziua Mondială a Apei este un prilej de readucere în atenţia opiniei publice româneşti a importanţei pe care o are apa, calitatea apei şi accesul la apă pentru fiecare cetăţean, comunitate sau naţiune.

O apă curată ne oferă şansa la o viaţă mai sănătoasă, dar calitatea apei reflectă şi comportamentul unei naţiuni faţă de apă şi a fiecăruia dintre noi, în direcţia protejării şi conservării calităţii ei. Relaţia dintre om şi viaţă, dintre curăţenia apelor şi sănătatea vieţii unui om, a unei familii, a unei comunităţi sau a unei societăţi este biunivocă: sănătatea umană este influenţată de consumul unei ape de foarte bună calitate; în acelaşi timp, un comportament adecvat faţă de apă (cetăţenii nu aruncă deşeuri în apă, nu se evacuează ape uzate neepurate etc.) influenţează pozitiv calitatea apelor. Mai mult, nivelul de calitate foarte bună a apelor ridică standardul de calitate şi de viaţă al unei naţiuni, pentru că o apă de foarte bună calitate  dovedeşte modul în care această naţiune s-a comportat faţă de apă de-a lungul istoriei sale şi, în acelaşi timp, o responsabilizează în prezent şi în viitor să conserve şi să protejeze calitatea apelor, prin aplicarea unor politici durabile de gospodărire a apelor.

sursa

2 Responses to 22 martie,Ziua mondială a apei

  1. octavpelin says:

    Gabi,daca nu ai posta tu aceste evenimente nu as fi stiut,multumesc,o zi minunata 🙂

  2. Tavi,imi place si incerc sa fiu pe faza,doar ca despre unele evenimente nu aflu.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s