27 martie,Ziua Internationala a Teatrului

Roman masks

Sarbatorita pentru prima oara in 1961, Ziua Internationala a Teatrului a fost instituita de Institutul International de Teatru, cu sediul in Franta. In fiecare an, o personalitate isi impartaseste gandurile legate de teatru.

În fiecare an, o personalitate teatrală transmite un mesaj de Ziua Mondială a Teatrului.

Iată mesajul internaţional transmis anul acesta de actriţa britanică Judi Dench:

„Ziua Mondială a Teatrului este un prilej de sărbătorire a Teatrului în nenumăratele sale forme. Teatrul este o sursă de divertisment şi inspiraţie care are puterea de a uni diversele culturi şi popoare din întreagă lume. Dar el este mai mult decât atât, pentru că poate educa şi informa. În toată lumea se joacă teatru, dar nu întotdeauna într-o sală clasică. Spectacolele pot avea loc într-un mic sat din Africa, lângă un munte din Armenia, sau pe o insuliţă din Pacific. Este nevoie numai de un spaţiu şi de public. Teatrul ne poate face să zâmbim şi să plângem, dar ar trebui să ne facă şi să gândim sau să analizăm. Teatrul este o muncă de echipă. Cei care se văd sunt actorii, însă există şi nişte oameni extraordinari care nu sunt vizibili. Aceşti specialişti sunt la fel de importanţi ca actorii, deoarece diferitele lor capacităţi sunt cele care fac posibilă producţia teatrală. De aceea, orice bucurie sau succes trebuie împărţite cu ei. 27 martie este data oficială la care se sărbătoreşte Ziua Mondială a Teatrului. Din multe puncte de vedere, fiecare zi ar trebui considerată o zi a teatrului, fiindcă avem datoria de a purta mai departe tradiţia divertismentului, de a educa şi de a lumina publicul, fără de care noi nu am exista.”

În fiecare an, de Ziua Mondială a Teatrului fiecare ţara îşi poate organiza propriul său eveniment. În România, evenimentul naţional organizat sub patronajul UNITER este Campania „Artiştii pentru artişti”, cu un spectacol emblemă, cu participarea instituţiilor de profil din ţară şi cu un mesaj naţional semnat de Ion Caramitru.

Spectacolul emblemă din acest an este „În căutarea dorului pierdut„, un spectacol cu Tudor Gheorghe. Spectacolul are loc luni, 29 martie, oră 19.00, la Teatrul Naţional Bucureşti, Sala Mare.

romanialibera.ro

4 Responses to 27 martie,Ziua Internationala a Teatrului

  1. Pingback: Mirozna văduvei vopsite – 24 « Ioan Usca

  2. Pingback: La Multi Ani! « Hai ca se poate!

  3. octavpelin says:

    Gabi,multumesc pentru informatie,o duminica frumoasa 🙂

  4. Tavi,iti multumesc si eu si-ti urez o saptamana minunata!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s