Traficul aerian din Europa, perturbat din cauza erupţiei vulcanice din Islanda

Update:Vulcanolog specializat pe Islanda: „S-ar putea să intrăm într-o fază vulcanică cu mai multe erupţii”.Studiile realizate pe activitatea vulcanică din ultimii 800 de ani din Islanda demonstrează existenţa unui tipar al erupţiilor. Un vulcanolog crede că Islanda intră într-o etapă vulcanică mai activă.

„Activitatea vulcanică din Islanda urmează un ciclu periodic de 50-80 de ani. Activitatea din ce în ce mai intensă din ultimii zece ani indică faptul că am putea să ne aflăm la intrarea într-o nouă fază vulcanică cu mai multe erupţii”, a declarat vulcanologul Thorvaldur Thordarson, expert la Universitatea Edinburgh pe zona vulcanilor islandezi. Potrivit lui Thordarson, odată cu mărirea activităţii vulcanice, în zona Islandei se vor înmulţi şi cutremurele.

Update:Administraţia Naţională de Meteorologie afirmă că din estimările specialiştilor norul de cenuşă produs de erupţia vulcanică din Islanda nu va afecta direct România, însă se va apropia de Nord-Vestul teritoriului în cursul zilei de sâmbătă.Spaţiul aerian din nord-vestul României va fi închis sâmbătă, de la ora 03:00.
Boc a convocat comitetul pentru situaţii de urgenţă, pentru problemele generate de norii de cenuşă

Un nor de cenuşă provocat de erupţia unui vulcan în Islanda a perturbat joi traficul aerian al mai multor ţări din Europa, determinând închiderea spaţiilor aeriene din Marea Britanie, Danemarca, Belgia, Suedia sau Olanda.

mediafax.ro

De cateva zile apar in mass-media stiri despre anularea unor zboruri din cauza eruptiei unui vulcan din Islanda.

Mi-am amintit atunci despre un articol mai vechi despre un vulcan din Islanda pe care l-am postat pe celalalt blog al meu, poate intereseaza pe cei care trec pe aici:“Pâcla ucigasa a lui Laki”.Un fragment din articol.

“Cea mai cumplită şi totodată cea mai amplă revărsare de lavă din timpurile moderne ale Terrei s-a petrecut în 1783. Laki, muntele din extremitatea sud-vestică a gheţarului Vatnajökull, a fost spintecat la vârf în timpul uriaşei erupţii care a creat un lanţ de 100 de cratere întins pe 24 km. Lava a acoperit mai bine de 520 km2 de teren.
Curgerea a continuat timp de trei luni, învăluind insula într-o pâclă albăstruie care a otrăvit iarba şi a ucis trei sferturi din animale. În timpul acestei “Foamete a Pâclei” care a urmat au murit de inanitie  aproape 10.000 persoane.

Din blogosfera.
EBA si Cu ce a gresit Caucazul de Sud, O florareasa catre Udrea: Sa ramaneti gravida cu Basescu!

5 Responses to Traficul aerian din Europa, perturbat din cauza erupţiei vulcanice din Islanda

  1. Gabi,parca ar fi inceputul sfarsitului pamantului,prea multe….,o zi frumoasa !
    p.s.ai o dedicatie muzicala.

  2. Pingback: Cărtărescu prins intre admiratia pentru Basescu si ura pentru PNL si PSD « Hai ca se poate!

  3. Draga Gabi,

    Stiri ca asta ma indurereaza. . Mult.

  4. Tavi, citeste si articolul cu pacla… 😦

  5. Gina, e o mare calamitate si ma rog sa nu fie si mai mare.Citeste articolul cu pacla ucigasa de la Laki.Doamne fereste-ne de aemenea nenorociri!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s