Expoziţia Universală 2010, Shanghai World Expo 2010

Update:Expo Shanghai 2010: 5000.000 de vizitatori, în prima zi a expoziţiei

Expo 2010 s-a deschis la Shanghai, în inima economică a Chinei, o regiune cosmopolită, populată de 20 de milioane de locuitori, mai toată suflarea locală fiind angrenată, cu o perseverenţă tipic asiatică, în asigurarea grandorii evenimentului.Orgoliul local aşează acest eveniment pe acelaşi loc cu Olimpiada de la Beijing, sau poate chiar mai sus, eforturile autorităţilor fiind pe măsură şi nu de ieri – de azi.

Mai precis, pregătirile au început acum aproape un deceniu, când aproape şase miliarde de dolari au fost investiţi în patruzeci de kilometri de autostradă nouă – care se adaugă autostrăzilor supraetajate deja existente -, două tuneluri pentru fluidizarea circulaţiei, un terminal nou pe aeroportul internaţional Pu Dong, o nouă linie de metrou, de două sute de kilometri plus o prelungire a liniei trenului de mare viteză Maglev, pe care chinezii doresc ca în viitor s-o ducă direct până la Beijing.

Centrul expoziţional, o sumă de două sute de pavilioane, este locul unde „actorii” lui Expo 2010 – ţări, mari companii şi organizaţii internaţionale – au căutat să se întreacă pe sine, punându-şi la bătaie fantezia şi resursele. Este o forfotă de idei, culori, proporţii, prezentări spectaculoase, atipice sau în stil tradiţional ale culturii şi viziunii de viitor a fiecărei ţări şi care, în final, creează povestea unui „oraş mai bun” şi a unei „vieţi mai bune”, după cum este şi deviza Expo 2010 – „Better City, better life”.

Începând de sâmbătă, în povestea creată la Shanghai sunt aşteptaţi, zilnic, până la 700.000 de vizitatori, în total circa 70 de milioane de vizitatori pe toată durata expoziţiei. Toţi vor să vadă, să afle şi, evident să facă afaceri.

mediafax.ro

România participă în perioada 1 mai – 31 octombrie 2010 la Expoziţia Mondială organizată la Shanghai, sub genericul „Un oraş mai bun, o viaţă mai bună”. Pavilionul României – „Megapolisul Verde” – oferă o viziune actuală şi atrăgătoare despre România contemporană.

mediafax.ro

Din blogosfera.

Caius.Ultimul Mitropolit – 19, Theodora.In tara fara sosele guvernantii vor masini electrice,

4 Responses to Expoziţia Universală 2010, Shanghai World Expo 2010

  1. octavpelin says:

    Gabi,sunt curios cu ce rezultate vor veni ,ma refer la contracte vor reveni firmele romanesti prezente la expozitia de la Shanghai,un weekend minunat 🙂

  2. Pingback: Cum au ajuns interceptarile telefonice instrumente de baza in anchetele din Romania « Hai ca se poate!

  3. Pingback: Ioan Usca – Ultimul Mitropolit – 20 « Caius

  4. Tavi, precis vor veni cu contracte bune.Chinezii fac afaceri destul de multe si la noi, din cate stiu.
    O saptamana mai buna!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s