Teatrul „Ion Creangă” din Bucureşti implineste 45 de ani

In 4 mai 1965 a fost fondat Teatrul „Ion Creangă” din Bucureşti.

Cel al carui nume e legat de teatrul Ion Creanga e actorul Ion Lucian,  director fondator al Teatrului Ion Creanga intre 1964-72.

Pe site-ul teatrului am gasit un anunt care poate intereseaza pe cei care scriu si anume, despre Concursul de Dramaturgie “ 100,1.000, un million de poveşti” ediţia a IV-a 2010.

Teatrul Ion Creangă, împreună cu Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti, secţia Dramaturgie și critică teatrală, organizează cea de a IV-a editie a Concursului de dramaturgie ”100, 1000, un milion povești”
. Teatrul Ion Creangă își propune, şi pe această cale, să stimuleze dramaturgia originală pentru copii, să sprijine autorii, oferindu-le posibilitatea de a-și face cunoscute creațiile pe scena unei instituţii profesioniste.
Textele dramatice, prezentate în concurs, trebuie să răspundă rigorilor tematice și estetice pe care le impune orice teatru profesionist, ale cărui spectacole se adresează spectatorilor copii, cu vârste cuprinse între 3 si 12 ani.

Regulament de participare:
Autorii vor trimite textele dactilografiate, într-un exemplar, nesemnate, cu un motto scris pe pagina de titlu, însotite de un plic închis care va cuprinde datele de identificare ale autorului. Acelasi motto, de pe pagina de titlu a piesei, va fi scris si pe plicul închis, cu datele de identificare ale autorului. Manuscrisele trebuie expediate pe adresa administratiei institutiei, Teatrul Ion Creangă, Bulevardul Magheru, nr. 27, sector 1, Bucuresti, cod 010325 , pâna la data de 1 iulie, 2010.
Pe plicul în care e introdus manuscrisul se va face mentiunea Pentru concursul de dramaturgie„100, 1000, un milion de povesti”.
Nu se primesc în concurs dramatizari; nu pot participa la competitie piesele care au fost aduse la cunostinta publicului prin publicare sau reprezentare; textele trimise pentru concurs nu se înapoiaza autorilor.
Juriul Concursului de dramaturgie va decide, prin consens, piesa câstigatoare a concursului, piesa care va fi achizitionata de Teatrul Ion Creangă si va fi inclusa în repertoriul stagiunilor următoare.
Juriul va nominaliza, de asemenea, dintre textele dramatice înscrise în Concurs, un număr de 2 piese care, împreuna cu piesa câstigatoare a Concursului, vor fi publicate într-un volum de teatru pentru copii. În cadrul celei de a VI-a editii a Festivalului International de Teatru pentru Copii, „100, 1000, 1000.000 de povești”, Festival organizat de Teatrul Ion Creangă, în Bucuresti, în perioada 2 – 9 octombrie 2010, se va lansa volumul de teatru şi vor fi reprezentate, în premieră, în spectacole – lectură, cele trei piese incluse în volum.

Din blogosfera.

Daurel.Rasplata, Gina.mandrie,Mihnea Dumitru:Carduri roşii pentru oameni gri, Tiberiu Lovin.Atacul virtual al lui Robert Turcescu, Tiberiu Lovin.Ştirile de seară,Rondul de noapte,

14 Responses to Teatrul „Ion Creangă” din Bucureşti implineste 45 de ani

 1. Pingback: Nu vreau sa geama posesorii de Q7 « Hai ca se poate!

 2. daurel says:

  Ar trebui sa incerc si eu; pana nepotii din Chicago mai stiu ceva romaneste…

 3. octavpelin says:

  LA MULTI ANI!!!

 4. Gina says:

  Gabi, daca astazi este ziua inimii, Sa spunem „La multi ani! tuturor celor care au INIMA!!!

 5. Pingback: Facerea de bine « Ioan Usca

 6. Mica says:

  Ma alatur si eu celor cu inima ce nu trec pe langa alta inima nepasatori.
  LA MULTI ANI OAMENI INIMOSI!

 7. lordMiTnIcK says:

  salut, poate te intereseaza si concursul nostru

 8. Sa incercati.Aveti talent si cultura, stiti multe povesti adevarate.
  Cine stie, poate vom vedea o piesa de teatru pentru copii scrisa de dvs.
  Succes!

 9. La multi ani si sanatate celor care muncesc acolo!

 10. Gina, La multi ani tuturor care n-au inima de piatra!dar si celor cu inima rece de insensibilitate si rautate, ura le urez la multi ani!Poate li se topeste gheata din inima si vor simti si ei.

 11. Va multumesc mult pentru urare.Va doresc tot binele din lume!

 12. Salut, despre ce concurs e vorba ca nu am vazut?
  Voi posta daca aflu mai multe si poate se vor gasi doritori care sa participe.
  Imi plac tricourile de la voi. 🙂
  http://www.cadouri.in/produse.php

 13. Pingback: Mirela Pete. Blog » Blog Archive » Blogul. La aniversare.

 14. Pingback: Nu vreau sa geama posesorii de Q7

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s