Ziua Europeana Impotriva Obezitatii-22 mai

Despre aceasta zi am auzit cu ceva vreme in urma la matinalul postului TVR1,   „Trezirea la apel!”.

Sunt si eu obeza si nu fac nimic ca sa scap de aceasta pacoste care afecteaza foarte mult sanatatea precum si aspectul fizic.Ii felicit pe toti care lupta cu kilogramele inplus, ma refer aici la persoanele care sunt supraponderale si obeze.

Ziua Europeana Impotriva Obezitatii (ZEIO) este o initiativa paneuropeana independenta care reuneste pacientii, comunitatea medicala si comunitatea politica in vederea constientizarii publicului cu privire la excesul ponderal si recunoasterea obezitatii ca fiind o afectiune cronica.

Obiectivul acestei initiative este de a veni in sprijinul cetatenilor europeni supraponderali si obezi, de a-i ajuta sa isi schimbe stilul de viata pentru a-si controla greutatea si a-si imbunatati calitatea vietii. Scopul acestei campanii este de a institui Ziua Europeana Impotriva Obezitatii (ZEIO) in fiecare an in luna mai si de a face cunoscute la nivel european, implicatiile problematicii obezitatii si nevoia de actiona in consecinta.
Sâmbătă 22 Mai 2010 – prima Zi Europeană Împotriva Obezităţii

ZEIO a fost initiata de catre Dr. David Haslam, Presedintele si Managerul Medical al Forumului National de Obezitate (NOF) si Jean-Paul Allonsius, Presedintele si fondatorul Asociatiei Pacientilor Obezi din Belgia (BOLD) si a fost lansata de catre fostul deputat european Magor Csibi in Parlamentul European pe 15 aprilie 2009.

Conform Cartei Europene OMS din 2006: “Atentia trebuie sa continue sa fie indreptata catre actiunile de preventie a obezitatii in randul persoanelor supraponderale care risca sa devina obeze si catre tratarea obezitatii ca afectiune.”

In Carta Europeana OMS, se precizeaza ca: „Sistemul de sanatate are un rol foarte important in ceea ce priveste persoanele din categoriile cu risc crescut si cele supraponderale si obeze, prin conceperea si promovarea de masuri de preventie si prin stabilirea unor metode corespunzatoare de diagnostic, screening si tratament”.

Ştiţi dacă aveţi o greutate sănătoasă?
Indicele de Masă Corporală sau IMC este o modalitate bună de a încerca să determinaţi dacă greutatea dvs. se află în limitele normale şi sănătoase pentru înălţimea dvs. Acest indice se calculează împărţind greutatea dvs. la pătratul înălţimii dvs.

Sună complicat? Ei bine, avem un calculator al IMC pe care îl puteţi folosi foarte simplu.

Calculatorul IMC vă va oferi o valoare care vă va ajuta să vă realizaţi programul de exerciţii fizice dacă aveţi nevoie să scădeţi în greutate:

* Mai puţin de 18.5 – sunteţi subponderal/ă
* Între 18.5-24.9 – aveţi o greutate normală, sănătoasă
* Peste 25 – aveţi exces de greutate

Site dedicat ZEIO (www.obesityday.eu).

Iata cine este grasul de care vorbeste presedintele nostru si care nu vrea sa slabeasca deloc.

4 Responses to Ziua Europeana Impotriva Obezitatii-22 mai

 1. octavpelin says:

  Gabi,”grasu’de care vorbeste Basescu este evreul dus in spate de slabanog,era un afis nazist,lasa sa fie si grasi,o sambata insorita 🙂
  p.s.ai o dedicatie muzicala.

 2. daurel says:

  Grasii sunt mai toleranti…

 3. Tavi, nu-mi amintesc de afisul ala, dar imi amintesc minciunile si ticalosiile conducatorului si oamenilor lui.
  O duminica frumoasa!

 4. Asta cam asa e!
  Sunt toleranta! Foarte tolernata. 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s