Ei sunt un pericol pentru securitatea nationala!

Update:Eu nu am ce pierde
de Cristian Tudor POPESCU

Dacă ar fi fost numai foamea, deşi învăţasem bine ce înseamnă să mănânci ceai cu ce ai, n-aş fi ieşit în stradă în decembrie ’89. Dacă ar fi fost numai frigul, l-aş fi îndurat în continuare. În întuneric pot sta ore în şir. Ceea ce m-a scos din minţi a fost imaginea perpetuă a lui Ceauşescu vorbind pe ecranul televizorului alb-negru Temp 6 al maică-mii. De mult nu mai auzeam ce spune. Ascultam doar hârâitul vocii, ca pe un mârâit de animal.

La fel mi s-a întâmplat marţi noaptea cu Traian Băsescu. Minute în şir n-am perceput niciun cuvânt – nu-i vedeam decât rânjetul de deschidere al discursului şi nu-i auzeam decât vocea, ironică, cinică, ameninţătoare, inventând în fiecare clipă justificări pentru mizeria şi frica din ţară. M-am cuplat brusc când l-am auzit spunând: „Eu nu am ce să pierd”. Acum sunt calm şi pot să analizez propoziţia asta, atunci, pe loc, cred că am înjurat înspăimântător. Deci, dl. preşedinte al tuturor românilor nu are ce pierde. ….

Ieri am avut ocazia sa-l aud pe premierul Romaniei facand o declaratie de presa dupa sedinta guvernului in care a aprobat scrisoarea de intenţie convenită cu Fondul Monetar Internaţional.Nu mi-a venit a crede urechilor ceea ce am auzit in finalDe aici si pana la interzicerea altor drepturi ale noastre nu mai e decat un pas mic.Noi consideram ca guvernul Romaniei, in frunte cu domnul premier si presedintele lor sunt pericol pentru securitatea nationala.Prin urmare, cerem DEMISIA lor.

Legea de diminuare a cheltuielilor bugetare, care prevede reducerea costurilor cu salariile, pensiile şi alte drepturi sociale, are ca temei articolul din Constituţie privind restrângerea temporară a exerciţiului unor drepturi, pentru apărarea securităţii naţionale, potrivit premierului Emil Boc.

„Această lege are ca temei articolul 53 din Constituţia României, de restrângere temporară a exerciţiului unor drepturi, şi anume este vorba de restrângerea acestora până la sfârşitul anului, până în 31 decembrie, urmând ca drepturile de pensii şi drepturile salariale pentru 2011 să fie stabilite prin legea bugetului pe 2011, prin noua lege a pensiilor şi prin noua lege a salarizării unitare a bugetarilor. Asta în condiţiile în care se realizează măsurile de restructurare a sectorului bugetar şi, pe de altă parte, de relansare a activităţii economice, astfel încât să avem resursele financiare pentru a putea vorbi de o creştere sănătoasă a salariilor şi pensiilor în anul 2011”,

a spus Boc.

Articolul 53 din Constituţie prevede că exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor, desfăşurarea instrucţiei penale, prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.

mediafax.ro

Vezi aici ce măsuri de austeritate propune Guvernul.Reducerea cu 25% a salariilor va fi aplicată şi în cazul angajaţilor BNR, CNVM, CSSPP şi CSA, revoluţionarii din decembrie 1989 şi urmaşii de erou-martir nu vor mai beneficia de transport gratuit cu mijloacele de transport în comun şi pe cale ferată, sprijinul acordat de stat sub forma trusoului pentru nou-născuţi va fi eliminat, iar persoanele concediate nu mai primesc plăţi compenensatorii sunt doar câteva dintre măsurile incluse în proiectul de lege privind reducerea cheltuielilor bugetare, pentru care Guvernul îşi va angaja răspunderea.

Din blogosfera.

Mihnea Dumitru.Cum ne întoarcem la Constituţie

Elisa.Bancuri cu politicieni

Elisa.Jooooos basescu!!!!!!!!

Gabriela Savitsky. Semnează şi dă mai departe!

Theodora.Articolul 53 din Constitutie sau intoarcerea spre dictatura

Tavi.REGIMUL BASESCU A INTRECUT REGIMUL CEAUSESCU-NOTA DE PLATA :100 MILIARDE DE EURO!!!

Ioan Usca.Şeherezada

Caius.Ioan Usca – Ultimul Mitropolit – 38

Daurel.Continua alegere (I)

4 Responses to Ei sunt un pericol pentru securitatea nationala!

  1. Pingback: Bancuri cu politicieni « Elisa-gradina mea de vis

  2. octavpelin says:

    ROMANIA TREZESTE-TE!!!
    DEMISIA CRIMNALULUI!!!

  3. Pingback: Si daca eu nu mai zbor cu TAROMUL niciodata? « Hai ca se poate!

  4. Si eu vreau sa-si dea demisia cu totii.
    Din pacate, e cam greu, mai ales demisia lui!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s