Ziua Dunării, 29 iunie

Ziua Dunării 2010„Fii activ pentru Dunăre”

Ministerul Mediului şi Pădurilor mobilizează, ca în fiecare an, prefecturile judeţelor dunărene şi Administraţia Naţională „Apele Române”, să organizeze, după posibilităţi, evenimente pentru conştientizarea publicului, cu ocazia Zilei Dunării (în parteneriat cu şcoli, ONG-uri, autorităţi locale, cluburi sportive, instituţii culturale etc).

Important este faptul că aceste activităţi se realizează independent, ceea ce reprezintă unul dintre pilonii Zilei Dunării, simbolizând caracterul bazinal al acestei sarbători.

Pe 29 iunie 1994, a fost semnata la Sofia Convenţia privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea.

Acest document asigura cooperarea dintre guverne, organizatii non-guvernamentale (ONG-uri), institutii de cercetare si industrie, toate acestea consolidandu-se, de altfel, in timp.

Programul dedicat cunoasterii si protejarii Dunarii a inregistrat un real succes, incat serveste drept model pentru restul lumii. Astfel ca, in anul 2004, ICPDR a decis ca ziua de 29 iunie sa fie “Ziua Dunarii” pentru toate tarile situate in bazinul acestui fluviu.

Prima editie a “Zilei Dunarii„ – 29 iunie 2004, a beneficiat de participarea a 13 tari, a mii de organizatii si milioane de locuitori care traiesc in bazinul hidrografic al fluviului Dunarea, invitati din afara spatiului dunarean, in cadrul celor peste 1000 de evenimente fastuoase.

Pentru a sarbatori “Ziua Dunarii”, ICPDR desfasoara activitati impreuna cu organizatii internationale, agentii guvernamentale, autoritati in domeniul apei si ONG-uri, sub umbrela Forumului de Mediu al Dunarii/ DEF, dar nu numai.

Ii invit la o plimbare pe Dunare (dupa ce trece potopul care  ucide si distruge ce a mai ramas din Romania) pe:Theodora,Gina, Elisa, Mirela, Ioan Usca, Daurel, Tavi, Cosmin, Dispecer Blogosferă, Mihnea,

the young Danube river

Danube in Linz

DANUBE IN WARSAW

Danube-Budapest

Dunarea-Portile de fier

Dunarea

Dunarea la varsare

Mai multe poze.

7 Responses to Ziua Dunării, 29 iunie

 1. Pingback: Supraveghere « Elisa-gradina mea de vis

 2. daurel says:

  Foarte incitant! Am un cumnat neamt in Brad, Hunedoara; are neamuri in Germania si Austria, dar este zgarcit si merge rar; tot planuiesc sa mergem impreuna pe Dunare; cu trenul, cu autostopul…

 3. Pingback: Moldova sub ape guvernantilor nu le pasa « Hai ca se poate!

 4. Gabita, iti multumesc!
  Ar fi minunat, dar , cred ca trebuie sa mai asteptam sa treaca potopul ..

 5. Poate ca va veni ziua cand veti porni intro calatorie pe dunare.Eu am fost o data in Delta si o data la Portile de Fier.

 6. Gina, trebuia sa scriu ca dupa potop.Am vazut azi la stiri ca-n Moldova lui Fluture, in special, e mare tragedie. 😦

 7. Pingback: Tandrete « Daurel’s Blog

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s