Olguţa Vasilescu: Vom strânge semnături on-line pentru a elabora un Cod de conduită în mediul virtual

Olguţa Vasilescu: Vom strânge semnături on-line pentru a elabora un Cod de conduită în mediul virtual.

Senatorul PSD Olguţa Vasilescu a anunţat, miercuri, la o dezbatere pe tema filtrării obscenităţilor pe Internet, cu ONG-urile care au ca obiect de activitate protecţia copilului şi sindicaliştii din învăţământ, că se vor strânge semnături on-line pentru a elabora un Cod de conduită în mediul virtual.
Olguţa Vasilescu a precizat, în deschiderea dezbaterii, că ea şi-a asumat ideea elaborării unui proiect de lege privind filtrarea obscenităţilor pe Internet , dar a subliniat că, deocamdată, acest proiect nu există şi că s-ar putea să nu fie nevoie de o astfel de reglementare legislativă dacă se va găsi înţelegere pentru conturarea unui Cod de conduită în mediul virtual.

Ea a menţionat, totodată, că apariţia unei astfel de reglementări în România ar fi în acord cu recomandările Parlamentului European în domeniul on-line referitoare la protecţia minorilor şi a demnităţii umane.
Invitaţii la dezbatere – reprezentanţi ai mediului sindical din domeniul educaţiei, ai ONG-urilor cu domeniul de activitate privind protecţia copilului, ai Patriarhiei şi psihologi – s-au declarat de acord cu elaborarea unui Cod de conduită în mediul on-line, unii dintre ei optând chiar pentru reglementarea acestei teme printr-un act legislativ.

Lia Olguţa Vasilescu a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că prin iniţiativa sa legislativă nu doreşte „introducerea cenzurii”, proiectul urmând să fie axat pe legislaţia internaţională în vigoare.
Vasilescu a precizat că iniţiativa legislativă va fi supusă dezbaterii publice începând de luna viitoare.

„Toate prerogativele vor fi preluate de administratorii de site-uri, în primul rând, după care vor intra providerii de internet. Nu vrem să ajungem la CNA, să fie un compartiment special pentru treaba asta. Oricum, va fi un proiect de lege care va fi băgat în dezbatere publică pentru toţi cei interesaţi în luna septembrie”, a mai spus Lia Olguţa Vasilescu.

Parlamentarul doljean a precizat că proiectul de lege nu este iniţiat pentru a-i proteja pe politicieni de limbajul „obscen” de pe forumuri, ci pentru a-i proteja pe copiii care navighează pe Internet.

Din blogosfera.

Caius.Bucurie

Nataşa.Uneori

Elisa.Iete drăcovenie…

Theodora.Obezul, elefantul, sturionii si balaurii

Din gradina Theodorei

21 Responses to Olguţa Vasilescu: Vom strânge semnături on-line pentru a elabora un Cod de conduită în mediul virtual

 1. Pingback: Iete drăcovenie… « Elisa-gradina mea de vis

 2. Pingback: Iete drăcovenie… « Elisa-gradina mea de vis

 3. Pingback: Primarul PD-L de la Rosia Montana nu este interesat de patrimoniul UNESCO « Hai ca se poate!

 4. santinela says:

  Doamna Olguta este corect ce sustineti.Va simpatizez mult si-i cer tot timpul unui coleg al dvs.(deputat)sa-mi aduca un autograf.Sunteti un senator activ si-mi face placere sa va vad pe sticla.Toate cele bune va doresc!

 5. Sebastiao says:

  Si eu vreau un autograf de la domnia voastra, lasati-o naiba si de logica si de sinceritate si de gramatica ! Si eu vreau sa va vad pe sticla. Sau intr-o sticla, sunt indecis…

 6. octavpelin says:

  Gabi,cine Olguta peremista care facea un scandal de mama focului cand era in PRM si acasa cu chefuri si batai de vecinii nu stiau cum sa scape de ea,acum a devenit moralista…o zi insorita!

 7. Si eu sunt de acord cu ea si vreau sa se ajunga la o intelegere intre cei care administreaza forumurile si site-urile.
  E vorba de siguranta pe internet, mai sunt campanii de acest fel pentru protejarea copiilor.
  P.S.Va recomand sa-i scrieti personal doamnei Olguta Vasilescu si colegului dansei de la care vreti autograful.

 8. Sebastiao, de ce nu ii scrii ei?
  Aici degeaba scrii si poate intre timp te vei lamuri ce vrei sa vezi.
  Eu as vrea sa nu mai vii pe-aici.

 9. tavi, pe mine nu ma intereseaza barfele astea, dar ma intereseaza propunerea ei.Vreau sa se termine odata pentru totdeauna cu amenintarile si limbajul mizerabil pe care-l intalnim doar in online-ul romanesc.Fiindca asa vor administratorii site-urilor, forumurilor.
  Un weekend minunat!

 10. Iancu Jianu says:

  Hei Vasileasco ! Părăseşte acest divan al ţării şi duteeee … în Africă, dute unde vei voii şi lasă-ne ….

  In structura ta internă, ai o … lipsă de conţinut totală. Nu ai bun simţ, nu ai logică, doar paseazi cuvinte biologice. Ai dosul mare, dai din gură fără sens, ai o limbă cu multe „picioare”, eşti maidaneză de origine şi mahalagioaică pusă pe un perete, cu pioneze şi pete de muşte în vorbărie. De la P.R.M., unde ai făcut sluj Tribu-nebunului ai sărit în barca roşie. Dute Vasileasco si lasă-ne ţara, că eşti maidaneză. Ia-o şi pe Lavinia Şandrama care nu cunoaşte că ne învecinăm cu Serbia, ci cu Iugoslavia. Duceţi carcasele voastre goale oriunde în afara acestei ţări, că sunteţi la nivel de portărese de spital. Ne faceţi de râs ! In spate purtaţi o masă, fie a unui partid, fie a altuia, masă la care stau să se relaxeze cei cărora le cântaţi în fluier, la fel cum cu aceaşi masă în spate le cântaţi la fluier, pe rând, fie lui Sorin Ovidiu Vantu, fie lui Dan Voiculescu !

 11. Domnule Iancu Jianu, in primul rand:de ce nu-i scrieti personal doamnei Vasilescu?Poate are blog, daca nu, scriet-i pe site-ul Parlamentului.
  Nu trebuie sa scrieti pe blogul meu aceste mizerii!Scrieti-le pe forumul RTV, acolo se permit mizeriile de acest gen.
  In al doilea rand:invatati sa scrieti corect, nu stiti notiuni elementare de gramatica.duteeee se scrie du-teeee;dute-ddu-te;
  In al treilea rand, pe blogul meu nu mai aveti ce cauta!

 12. Anonim says:

  nu sunt deacord cu cenzura

 13. Nici eu nu sunt de acord cu cenzura, insa nu sunt de acord cu mizeriile, amenintarile etc. din mediul virtual.Administratorii site-urilor trebuie sa fie atenti, sa faca curatenie pe site si sa colaboreze in caz ca cineva da in judecata pe un ticalos mizerabil si chiar periculos.
  Virtualul nu trebuie sa ajunga o hazna.

 14. wender says:

  vai proasta mai esti, tu nu sti ca exista sute de mii de logiciele cu control parental ce interzic copiilor sa vada obscenitati pe internet, vai ce inapoiati santeti stupizi si cretini…

 15. wender says:

  prin aceste initiative crea sa atraga simpatia extremistilor, este o practica a partidelor nationaliste care sant moraliste dar ai caror membri sant lubrici, pronocarati, religia este drogul poporului, daca vreti bani, faceti asociateie pentru interzicerea pornografiei la tv, pe internet, subiecte ce ating sensibilitatea persoanelor simple de spirit…

 16. Proasta esti tu care nu stii bine romaneste si te apuci sa jignesti pe bloguri.
  Mai bine ai invata gramatica limbii romane, daca esti asa de inteligenta si culta! „santeti” e incorect!

 17. wender, de ce nu-i scrii chiar lui Olguta Vasilescu sa-i propui toate astea?
  Se vede ca esti o persoana foarte sensibila si cu bun simt.

 18. wender says:

  bai cretinule tu crezi ca daca cineva scrie santeti in loc de sunteti este o greseala, pizdulica mati de idiot, gramatica este stiinta prostilor bai ciumete de kakat…. cauta esentialul im ma-ta, logiciele pentru protectia copiilor exista sute de mii, asta trebue sa-ti pui in capul tau de manelist, cretinu drku, esti tot atat de prost precum vaca asta de vasilescu ce suge pla lu vadim.. hai dva drak de cacati plecati de pe internet ca santeti prosti de puteti… romani prosti de cacat… romani trebue sa fie exterminati la Aushvitz santeti prea prosti pentru a fii lasati in viata… exterminarea rahatilor din carpati

 19. wender says:

  bai cretinule tu crezi ca daca cineva scrie santeti in loc de sunteti este o greseala, pizdulica mati de idiot, gramatica este stiinta prostilor bai ciumete de kakat….cauta esentialul in ma-ta de protanac, logiciele pentru protectia copiilor exista sute de mii, asta trebue sa-ti pui in capul tau de manelist, cretinu drku, esti tot atat de prost precum vaca asta de vasilescu ce suge pla lu vadim.. hai dva drak de cacati plecati de pe internet ca santeti prosti de puteti… romani prosti de cacat…romani trebue sa fie exterminati la Aushvitz santeti prea prosti pentru a fii lasati in viata… exterminarea rahatilor din carpati !!!!!!!!!!!!!!!

 20. wender says:

  bai cretinule tu crezi ca daca cineva scrie santeti in loc de sunteti este o greseala, pizdulica mati de idiot, gramatica este stiinta prostilor bai ciumete de kakat…. cauta esentialul im ma-ta de prostanc venit de l aoi pe internet, logiciele pentru protectia copiilor exista sute de mii, asta trebue sa-ti pui in capul tau de manelist, cretinu drku, esti tot atat de prost precum vaca asta de vasilescu ce suge pla lu vadim.. hai dva drak de cacati plecati de pe internet ca santeti prosti de puteti… romani prosti de cacat… romani trebue sa fie exterminati la Aushvitz santeti prea prosti pentru a fii lasati in viata… exterminarea rahatilor din carpati

 21. wender, esti un psihopat anonim din virtual.
  Du-te la un medic din Franta si te trateaza, nu mai sta pe internet!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s