25 noiembrie, Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor

25 noiembrie, Ziua internațională a nonviolenței si Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor

Adunarea Generala a desemnat ziua de 25 noiembrie drept Zi internationala pentru eliminarea violentei împotriva femeilor si a invitat guvernele, organizatiile internationale si neguvernamentale sa organizeze în aceasta zi activitati menite sa trezeasca constiinta publica în fata acestor probleme (rezolutia 54/134 din 17 decembrie 1999). Activistii pentru drepturile femeii au sarbatorit ziua de 25 noiembrie ca Zi împotriva violentei începând cu 1981. Aceasta data comemoreaza asasinarea, în 1961, la ordinele presedintelui Rafael Trujillo, a celor trei surori Mirabal, activiste din Republica Dominicana.

Mesaj cu ocazia Zilei internationale pentru eliminarea tuturor formelor de violenta impotriva femeii – 25 noiembrie 2010

22.11.2010

Cu ocazia Zilei internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeii, să atestăm creşterea şi răspândirea eforturilor pentru tratarea acestei probleme. Organizaţiile pentru femei nu mai luptă singure. Din America Latină in Statele Unite ale Americii, din Asia in Africa, bărbaţi şi băieţi, tineri şi vârstnici, muzicieni, celebrităţi şi sportivi, jurnalisti, organizaţii publice şi private, precum şi cetăţeni obişnuiţi se implică mai mult pentru a proteja femeile şi fetele şi pentru a promova emanciparea şi drepturile acestora.

Platforma de mobilizare socială „Say NO-UNiTE” a înregistrat aproape un milion de activităţi implementate de societatea civilă şi oameni obişnuiţi în întreagă lume. În luna august a acestui an, la cea de-a V-a conferinţă mondiala a tineretului din Mexic, tinerii activişti din întreaga lume au transmis un mesaj clar: „Este timpul ca violenţa împotriva femeilor şi fetelor să fie oprită!”. Statele membre sunt şi ele implicate. La momentul noiembrie 2010, baza mea de date cuprinzând atât dimensiunile, natura şi consecinţele violenţei împotriva femeilor, cât şi politicile şi programele pentru combaterea acestei probleme, înregistrează mai mult de 100 de rapoarte din partea guvernelor.

Marcarea Zilei din acest an evidenţiază rolul pe care comunităţile de afaceri îl pot juca – de la demararea unor proiecte la furnizarea de suport financiar direct organizaţiilor care luptă pentru stoparea violenţei şi la adoptarea principiilor responsabilităţii sociale corporatiste. “Principiile Afirmării Femeilor”, o iniţiativă a Pactului Global ONU şi UNIFEM, recunosc costurile violenţei împotriva femeilor, fiind în prezent susţinute de mai mult de 120 de companii de top. Un număr din ce în ce mai mare de canale media scot la iveală cazuri de crime de onoare, trafic de minore şi violenţe sexuale şi promovează beneficiile pe care emanciparea femeilor le-ar aduce societăţii. Totuşi, sunt necesare mai multe eforturi. Acasă, în şcoli şi la servciu, în taberele de refugiaţi sau in situaţii de conflict, sectorul corporatist ne poate ajuta să prevenim multe din formele de violenţă cu care încă se confruntă femeile şi fetele.

http://www.saynotoviolence.org/
http://www.un.org/womenwatch/daw/
http://www.unwomen.org/2010/11/to-end-violence-against-women-we-must-all-join-together/

Campania UNiTE pentru oprirea violenţei împotriva femeii, alături de Reţeaua masculine de lideri, ambele lansate anul trecut, au generat reacţii şi angajamente de întâmpinare. Mesajul se răspândeşte: violenţa împotriva fetelor şi femeilor nu îşi găseşte locul în nicio societate, iar nepedepsirea celor care o înfăptuiesc nu mai trebuie tolerată. Cu ocazia acestei zile internaţionale, îi indemn pe toţi – guverne, societate civilă, sectorul corporatist, persoane – la asumarea responsabilităţii pentru eradicarea violenţei împotriva femeilor şi a fetelor.

onuinfo.ro

Din blogosfera.

Theodora.Traian Basescu a inceput restructurarea la MAI

Ioan Usca.Cină romantică

Dum spiro, spero.La Camera Deputatilor vom avea doua Birouri Permanente

Mirela Pete.Ars culinaria

Daurel.Ce-o mânã pe EA in luptã?

Gina.peisaj matinal

Tavi.STRATFOR GL.INT.INC.:LA SUMMITUL NATO,REPUBLICA MOLDOVA RAMANE RUSIEI,IAR BASESCU CU BUZA UMFLATA!

4 Responses to 25 noiembrie, Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor

  1. octavpelin says:

    Gabi,geniala postarea o zi insorita!

  2. daurel says:

    Unor femei le place violenta; se avanta in politica…

  3. Din pacate, in lume exista violenta.

  4. Si femeile trebuie sa intre in politica.Daca n-ar intra in mocirla ca si idolii lor politici, femeile ar trebui sa aduca bunul simt si legi in interesul oamenilor care le-au dat votul.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s