41% dintre romani sustin ca il prefera pe Ceausescu actualilor prezidentiabili

Daca ar fi trait, Nicolae Ceausescu ar fi implinit astazi 93 de ani.Conform unui studiu realizat anul trecut, multi romani inca mai regreta perioada comunismului, 41% sustinand ca il prefera pe Ceausescu actualilor prezidentiabili.

In 26 ianuarie 1918 s-a născut Nicolae Ceauşescu, fost preşedinte al României în perioada 1965-1989. A instituit o dictatură bazată pe cultul personalităţii. Iniţial, a reuşit să atragă sprijinul ţărilor occidentale datorită cursului ideologic urmat, de relativă independenţă faţă de Uniunea Sovietică. A fost răsturnat de la putere în urma Revoluţiei din decembrie 1989 (m. 25 decembrie1989).

Nu-l regret pe Ceausescu, regret doar ca a fost ucis salbatic in ziua de Craciun.De ce il regreta multi romani?Atunci  se construia, toti aveau locuri de munca, nu erau oameni fara adapost, pana si spagile erau mai „decente” si mult mai putine si, foarte important, chiar daca se spune ca nu eram liberi, cred ca atunci am cunoscut ce e libertatea si ne-am bucurat de ea, ne-am bucurat de tot ce era frumos, stiam sa ne distram pana si vestitele sedintele oamenilor muncii sau cele de sindicat nu erau decat un fel de „momente vesele”.

N-am fost membru de partid si nu stiu ce atmosfera era in timpul sedintelor, insa imi amintesc ca multe probleme, necazuri, nemultumiri isi gaseau rezolvarea la partid, sindicat…

Din blogosfera.

Ioan Usca.Cum se nasc zvonurile

Theodora.Astazi, 24 ianuarie, ziua in care sarbatorim unirea Moldovei cu Tara Romaneasca, Basescu Traian a tinut mortisi sa ne dezbine. Rusine Simirad!

Astazi, 24 ianuarie, ziua in care sarbatorim unirea Moldovei cu Tara Romaneasca Basescu a fost trimis dupa flota!

Din pozitia in genunchi, Curtea Constituţională decide ce isi doreste Basescu Traian – Consiliului Superior al Magistraturii va arata asa cum ii “doreste sufletelul” lui Basescu

Tenebre – 19

Caius.Tenebre-20

Ioan Usca.Remediu

Ioan Usca.LTH

Sisteme de detecţie şi avertizare seismică

Daurel.Am aruncat la gunoi …

Gina.printre povești

Tavi.EVANESCENCE-AMY DA LAURA

4 Responses to 414 dintre romani sustin ca il prefera pe Ceausescu actualilor prezidentiabili

  1. octavpelin says:

    Gabi ,wooooooooow 😦 ,ce mie Ceausescu ce mie Basescu,la Brasov,pe 24 ianuarie 2011,protestatarii au strigat „Basescu ,te cheama la el Ceausescu”,o zi linistita!

  2. Tavi, din pacate, am auzit voci 9stand la cozi) ca Ceausescu a fost mai bun.
    Am vazut acele manifestari de Ziua unirii si mi-a facut impresia unui deja-vu.In ultuima vreme, toate aceste manifestari cu diferite ocazii, sarbatori nationale, sunt insotite de huiduieli care cred ca ii plac presedintelui si oamenilor lui.

  3. daurel says:

    Ar trebui vazute si preferintele pe varste; daca, totusi oamenii tineri doresc comunism, inseamna ca-l vom avea curand; acum Europa ne lasa sa facem ce vrem…Mai ales pe noi, pe romani.

  4. Asta cam asa e.Nu cred ca tineretul stie ce e comunismul, insa daca citesc Capitalul lui Marx, cine stie?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s