Cutremur cu magnitudinea de 8,9, în nord-estul Japoniei

Update:Mobilizare pe Internet pentru donaţii necesare sinistraţilor din Japonia

Companii precum Apple şi giganţi online precum Google, Facebook şi Twitter oferă posibilitatea unor donaţii prin Internet pentru sinistraţii din Japonia, la trei zile după puternicul seism urmat de un tsunami devastator.

Două explozii la reactorul 3 al centralei Fukushima 1. Incinta de securitate nu a fost avariată – VIDEO

Două explozii s-au produs luni la nivelul reactorului 3 al centralei nucleare Fukushima 1, dar reactorul nu a fost avariat, a anunţat operatorul Tokyo Electric Power (TEPCO).

Japonia a cerut oficial asistenţă din partea AIEA

Japonia a cerut oficial Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) să trimită la Tokyo echipe de experţi, după o serie de explozii produse la centrala nucleară Fukushima, a anunţat, luni, directorul general al agenţiei, Yukiya Amano.

Japonia cere oficial ajutorul SUA după incidentele de la centralele nucleare

Japonia a cerut oficial Statelor Unite ajutor în eforturile de asigurare a răcirii mai multor reactoare nucleare, după incidentele înregistrate ca urmare a cutremurului devastator de vineri, a anunţat, luni, autoritatea americană de reglementare în domeniul nuclear NRC.

Alertă nucleară: Posibilă fisiune nucleară la două reactoare de la Fukushima

Guvernul japonez consideră că este posibil ca la două dintre reactoarele centralei nucleare Fukushima 1 să fi fost declanşate procese de fisiune, după o serie de avarii provocate de cutremurul violent de vineri.

SCURGERI RADIOACTIVE ÎN JAPONIA. Evacuări pe o rază de 20 de km. Cel puţin 3 persoane au fost iradiate – VIDEO

O scurgere de cesiu radioactiv a fost detectată, sâmbătă, la centrala nucleară Fukushima 1, situată la 250 de kilometri nord de Tokyo, iar Agenţia pentru securitate nucleară şi industrială a apreciat că într-unul dintre reactoare s-ar putea declanşa un proces de fisiune nucleară.

Cutremurul cu magnitudinea de 8,9, potrivit institutului american de geofizică USGS, s-a produs la 24,4 kilometri adâncime, la ora 14.46 (07.46 ora României) şi la aproximativ 100 de kilometri în largul prefecturii Miyagi.

 

„Am fost zguduiţi atât de violent încât a trebuit să ne agăţăm să nu cădem”, a mărturisit un oficial din municipalitatea Kurihara, cel mai grav afectată din această prefectură.

 

„Nu putem să ieşim din clădire deoarece cutremurele nu încetează să se succeadă”, a declarat ea prin telefon pentru AFP.

 

La Tokyo, situat la circa 380 de kilometri distanţă, zgârie-norii, construiţi pe structuri paraseismice speciale, s-au clătinat îndelung, după seismul care a durat peste două minute.

 

În birouri şi locuinţe, obiectele au căzut de pe etajere, ascensoarele s-au oprit automat, în timp ce milioane de persoane au ieşit pe străzi.

„Eram în birou, la etajul zece al clădirii. Pereţii au început să se mişte, apoi mobila. Nu am văzut niciodată aşa ceva, mi-e teamă!”, a declarat Horikane Saki, un angajat al unui birou din cartierul Ginza, care a coborât împreună cu colegii săi la câteva minute după cutremur.

O alertă de tsunami a fost emisă vineri, incluzând Japonia, Rusia, Insulele Mariane şi Filipine, după un puternic cutremur cu magnitudinea de 8,9, înregistrat în nord-estul Japoniei, a anunţat Centrul pentru tsunami în Pacific. Cel puţin patru persoane au murit şi multe altele au fost rănite.

VEZI AICI VIDEO LIVE

Aflati mai multe de aici.

Marele cutremur din Oceanul Indian din 2004

4 Responses to Cutremur cu magnitudinea de 8,9, în nord-estul Japoniei

  1. Pingback: Tsunami « Ioan Usca

  2. Pingback: Inocentul – 23 | Caius

  3. Pingback: Tsunami la Tokyo | Gabriela Savitsky

  4. Pingback: Cutremur cu magnitudinea 6,8 în largul regiunii Fukushima. A fost emisă avertizare de tsunami « Supravietuitor's Blog

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s