Razboi in Libia

Nu sunt de acord cu nici un razboi, acte de terorism, de violenta si nu cred ca in Libia trebuiau sa se amestece puterile occidentale.Precis ONU ar fi gasit alte solutii pentru a-l convinge pe liderul libian sa inceteze reprimarea libienilor care au protestat impotriva dictaturii.

Mi-e teama ca Muammar Kadhafi in nebunia lui va da arme tuturor libienilor si va recurge la serviciile mercenarilor pentru acte de terorism si nu numai.

Am ascultat o parte din discursul sau si nu mi-a venit sa cred cum a reusit sa transforme o revolta populara inabusita la ordinul lui, intro lupta pentru apararea tarii de strainii invadatori.Poate ca are dreptate in privinta petrolului ravnit de toate puterile lumii, insa cred ca nu trebuie sa ameninte:Nu voi lăsa Occidentul să exploateze petrolul libian. Va fi un război lung, dar victorios pentru Libia

Liderul libian Muammar Kadhafi a avertizat Occidentul că nu îl va lăsa să exploateze petrolul libian, într-o intervenţie audio difuzată duminică de televiziunea publică.

El a declarat, de asemenea, că „tot poporul libian are arme” şi victoria îi va aparţine, anticipând însă „un război lung”.

El i-a calificat pe membrii coaliţiei, care au efectuat, de sâmbătă, bombardamente intensive, drept „terorişti, barbari şi monştri”, afirmând că ţara sa nu va lăsa „niciodată ţările cruciate să profite de petrolul său”.

„Vom termina orice trădător şi colaborator cu ţările cruciate Franţa, Marea Britanie şi Statele Unite, la Benghazi (est) şi oriunde altundeva”, a declarat el.

Din blogosfera.

Ioan Usca.Raţa – 4

5 Responses to Razboi in Libia

 1. Timp de 40 de ani, nebunul ala a fost un partener viabil pentru toate puterile lumii cand aveau vreo doleanta prin zona. Acum e moartea intruchipata, nu?! Poporul libian nu se poate plange de saracie, deci sa nu-mi spuneti mie ca au inceput „revolutia” ca sa vada porn la liber pe Internet („libertatea de exprimare” maxima a Occidentalului)! „Bullets change governments far surer than votes” („Lord Of War”)

 2. Pingback: Raţa – 5 « Ioan Usca

 3. Gabi,,
  Nu prea înțeleg cursul acestor evenimente..
  O seară bună îți doresc!

 4. Nu stiu foarte multe despre Libia, insa presedintele lor e un dictator, un om cu probleme psihice si un criminal.
  Am vazut si eu ce bine primit a fost de cei care acum vor sa-l ajunge.Poate ca nu s-ar fi ajuns la asta daca dictatorul nu ar fi ordonat impuscarea rebelilor.

 5. Gina, poate ca noi nu intelegem si nu stim foarte multe, insa un conducator care ordona sa se traga asupra propriului popor trebuie oprit.
  Nu sunt de acord cu atacurile occidentalilor asupra Libiei, as fi vrut sa gaseasca alte solutii.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s