Earth Hour 2011- Mai mult decat o ora pentru planeta in 26 martie

Earth Hour 2011- Mai mult decat o ora pentru planeta

Sambata, 26 martie, la 20 :30, 51 de orase din Romania vor stinge luminile pentru o ora, alaturandu-se campaniei Earth Hour, cea mai mare manifestare de mediu din istorie. Ca in fiecare an, WWF invita bucurestenii sa sarbatoreasca Earth Hour, in cadrul unui eveniment care nu va implica surse de curent, organizat impreuna cu Primaria Municipiului Bucuresti. Evenimentul Mai mult decat o ora pentru planeta se va desfasura sambata, incepand cu 17:30, in Piata George Enescu.

Bucurestiul se va numara, ca si in anii trecuti, printre capitalele lumii care vor stinge luminile in semn de sustinere a cauzei Earth Hour. Pe 26 martie, de la 20:30, Palatul Parlamentului, Ateneul Roman, Opera Romana, Teatrul National Bucuresti, Muzeul National de Arta al Romaniei, Teatrul National Bucuresti si Biblioteca Centrala Universitara, alaturi de zeci de sedii de companii si institutii, se vor cufunda in intuneric timp de o ora.

Sarbatoarea Earth Hour 2011 va incepe prin startul pentru Marsul Earth Hour 2011. Biciclistii bucuresteni sunt asteptati in Piata George Enescu, de unde se va pleca pe urmatorul traseu: Str. C.A. Rosetti- Bd-ul. G-ral. Gheorghe Magheru- Piata Romana- Bd-ul. Lascar Catargiu- Piata Victoriei- B-dul. Aviatorilor- Piata Charles de Gaulle- Bd-ul. Maresal Constantin Prezan- Arcul de Triumf- Sos. Kiseleff- Piata Victoriei- Calea Victoriei – intoarcere in Piata George Enescu. Harta traseului poate fi vizualizata pe Bikemap: http://www.bikemap.net/route/863396

Pe cei care isi doresc sa participe la mars, insa nu au o biblicleta acasa, organizatorii ii asteapta cu 100 de bicliclete puse la dispozitie gratuit de centrele de inchiriere IVelo si Cicloteque. Doritorii sunt invitati sa isi inchirieze bicicleta in avans, trimitand un mesaj la adresa  office@wwfdcp.ro, care sa includa numele si numarul de telefon, pana vineri, 25 martie, la orele 15:00.

Marsul Earth Hour se va incheia la orele 19:00. Incepand cu ora 20:00 publicul se va putea bucura, ca si in anii trecuti, de un concert Sistem 100% unplugged, iar la 20:30 se va da tonul stingerii luminilor Ateneului Roman, ale Bibliotecii Centrale Universitare si ale Muzeului National de Arta. Cand totul va fi stins, cunoscutul cor Sound va incanta publicul cu  un repertoriu adaptat evenimentului.

Din blogosfera.

Caius.Indicii anatomice – 3

Ioan Usca.Galactica

Gabriela Savitsky.Cu Ferdinand la “produs”

Theodora.Criza nu are cum sa se intoarca deoarece nu a plecat

2 Responses to Earth Hour 2011- Mai mult decat o ora pentru planeta in 26 martie

  1. Mirean says:

    Cei care au clocit aceasta idee sunt niste cretini care habar n-au ce inseamna energie electrica! Ei isi inchipui ca daca opresti un bec e totuna cu a opri o masina cu benzina! O masina consuma benzina fireste cat timp are motorul pornit. Dar curentul electric se consuma la fel, indiferent daca mai multi zarghiti opresc sau nu lumina in casa! Centralele electrice produc exact aceeasi cantitate de energie electrica – energie care se consuma sau se pierde exact in momentul in care e produsa (ma rog, sa fim corecti: la cel mult cateva milisecunde dupa). Idiotii astia isi inchipuie ca o centrala electrica se opreste si se porneste asa.. cat ai bate din palme! Pe de alta parte, daca destui de multi oameni pornesc lumina in acelasi timp, e posibil ca niste transformatoare sa se prajeasca. Asta s-a mai intamplat prin Occident, unde sunt mai multi cretini care participa la astfel de actiuni aberante.
    http://izestrea.wordpress.com/2010/03/11/ora-pamintului-o-mare-timpenie/

  2. Nu stiu daca e asa, insa am observat ca daca inchid becurile, scot din priza frigiderul…consumam mai putin curent.
    Avem vecini care consuma foarte putina energie electrica si asta se vede la plata facturii.
    Asa ca nu e o prostie daca oamenii participa la o astfel de actiune.In loc sa stea degeaba sau la calculator, mai bine sa participe la actiuni din acestea.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s