27 martie, Ziua Mondială a Teatrului

Ziua Mondială a Teatrului – 27 martie – va fi celebrată duminică prin spectacole care aduc un omagiu artiştilor clasici ai scenei, incluzând, totodată, dezvelirea unei stele dedicate lui Radu Beligan pe Walk of Fame în Capitală, dar şi campania „Artişti pentru artişti”.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, în România, evenimentul dedicat acestei zile este campania naţională „Artiştii pentru artişti„, organizată de Uniunea Teatrală din România (UNITER), împreună cu teatrele din ţară, cu scopul strângerii de fonduri pentru artiştii vârstnici cu probleme de sănătate.

UNITER organizează un spectacol de caritate, susţinut de mari artişti pentru mai vârstnicii colegi, iar teatrele programează un spectacol din repertoriu pentru a face cunoscută publicului această campanie.

În acest an, în Capitală, spectacolul de caritate este „Desculţ în parc„, de Neil Simon, cu Ştefan Bănică, Oana Ioachim, George Mihăiţă, Ileana Cernat şi Bogdan Tudor (regia: Ştefan Bănică), care are loc luni, de la ora 19.30, la Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti.

Tot în aceeaşi zi, de la ora 19.00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional, Margareta Pâslaru va fi prezentă pentru o sesiune de autografe pentru CD-ul „50 de ani de la primul disc„. Sesiunea de autografe va continua şi în pauza spectacolului „Desculţ în parc”. Margareta Pâslaru a cedat drepturile de autor din vânzarea discului către campania „Artiştii pentru artişti”.

Mesajul international de Ziua Mondială a Teatrului 2011

Pentru un teatru în slujba omului

mediafax.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s