Protest in fata Camerei Deputatilor, luni 11 aprilie, între orele 14:00-17:00, in parcul Izvor, impotriva intentiei de a se adopta eutanasia in masa a cainilor comunitari.

Update:Credeţi că maidanezii vor să stea pe străzi? APEL emoționant la oprirea uciderii câinilor

Motto: Un câine poate fi agresiv deoarece nu a fost socializat adecvat, caută să apere pe cineva sau ceva, fie pe sine însuşi.

Doua intrebari ma macina:

1. Unde este Bucurestiul?

Si 2. Ziaristii, colegii mei, unde sunt? De ce nu vin la conferintele de presa pe aceasta tema, sa se informeze? Stiu sigur ca sunt invitati.

Vom protesta din nou in fata Camerei Deputatilor, luni 11 aprilie, între orele 14:00-17:00, in parcul Izvor, impotriva intentiei de a se adopta eutanasia in masa sau lasarea la latitudinea autoritatilor locale metoda de gestionare a cainilor comunitari.

Proiectul de lege 912 va intra luni, din nou, in plenul Camerei Deputatilor. Daca nu se va lua o decizie in aceeasi zi, protestul continua si marti, pe 11 aprilie. Speram sa fie din nou retrimis la Comisie.

Pe 5 aprilie, atunci cand a avut loc votul in Comisia pentru Administratie Publica, au fost prezenti 22 de deputati din 30. 6 au votat pentru sterilizare, 16 pentru eutanasie. Situatia prezentei/absentei, votului pro/contra:

Barbu Sulfina                 PD-L     eutanasie
Calin Ion,                       PSD     nu a fost prezent
Palar Ionel                     PNL      nu a fost prezent
Ciocan Gheorghe           PSD     nu a fost prezent
Edler András György      UDMR   eutanasie
Apostolache Mihai         PD-L     eutanasie
Bobes Marin                  PD-L     eutanasie
Boiangiu Victor              PD-L     ??? (nu stim daca a fost prezent)
Bordeianu Dan            Indep. sterilizare
Buican Cristian            PNL      sterilizare
Buta Sorin                   PD-L     sterilizare
Cantaragiu Bogdan         PD-L     eutanasie
Dusa Mircea                  PSD     nu a fost prezent
Gherasim Vasile            PD-L     nu a fost prezent
Iorgus Zanfir                   PD-L     eutanasie
Longher Ghervazen     Minorit.sterilizare (inlocuit de Grosaru)
Macaleti Costica            PSD     eutanasie
Marinescu Antonella       PSD     eutanasie
Moldovan Carmen       PSD     sterilizare
Oltean Ioan                    PD-L     nu a fost prezent
Pieptea Cornel               PNL      abtinere
Ratoi Neculai                 PSD     eutanasie
Seres Dénes                 UDMR   ??? (nu stim daca a fost prezent)
Soporan Vasile Filip       Indep.   eutanasie
Stan Nicolae                  Indep.   eutanasie
Stoica Mihaela               PD-L     eutanasie
Varga Lucia-Ana          PNL      sterilizare
Vladoiu Aurel                 PSD     eutanasie
Zamfirescu Sorin            PD-L     eutanasie
Zgonea Valeriu   PSD     nu a fost prezent

Zguduitor a fost votul membrilor PSD si independentilor. Deputatii care ne-au asigurat inclusiv in ziua votului ca vor vota pro sterilizare (si pentru ca aceasta este linia partidului) fie au votat pentru eutanasie fie nu au venit la Comisie. Telefoanele care le-am dat deputatilor dupa sedinta pentru a afla daca au fost prezenti si care a fost pozitia lor au frapat: deputatii PSD au incercat sa fie foarte convingatori ca au votat impotriva eutanasiei !!!

Am depus la Comisie, la Camera Deputatilor, la Guvern, ANSVSA si la fiecare grup parlamentar petitia (de pe siteul FNPA) cu 28.000 semnaturi si o alta petitie (din diaspora) cu 7.000 semnaturi.

La registratura generala ni s-a spus ca s-au trimis o multime de petitii, scrisori. Va multumesc tuturor. Nu trebuie sa ne oprim! Reamintiti prietenilor sa semneze petitia pe http://www.fnpa.ro/petitie

Scrieti deputatilor care va reprezinta http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.ce?leg=2008&cam=1

Toti au recunoscut ca nu s-a facut un asemenea lobby pana acum pentru o lege.

Pe 5 aprilie a invins interesul financiar pentru afacerea „maidanezul” si/sau lasitatea celor care au crezut ca vor castiga ambele tabere!

Sa speram si sa luptam ca pe 11 aprilie sa invinga ratiunea, corectitudinea si compasiunea!

Toate cele bune,
Carmen Arsene

Poate va intereseaza sa aflati ca omorarea cainilor e o afacere aducatoare de bani.Indiferenta, nepasarea oamenilor fata de aceasta lege a  facut posibila si adoptarea legii prin care s-au desfiintat spitalele, trimitand bolnavii, neputinciosii, handicapatii direct la moartea.
Eutanasia si eugenia e doar o afacere pentru ei din care se fac bani multi.
Daca ramanem indiferenti la crime, ne meritam soarta.Uciderea e legala, iar noi suntem de acord!

Organizatiile non-guvernamentale considera ca autoritatile romane nu vor o lege pentru sterilizarea cainilor comunitari, pentru ca doresc perpetuarea situatiei actuale, care este o „afacere” de milioane de euro, relateaza Mediafax.

Din blogosfera.

Vlad.IMPOTRIVA PROSTIEI, ZEII INSISI LUPTA IN ZADAR?

Theodora.Un barbat de 41 de ani a murit in fata spitalului desfiintat SAU Ce le doresc eu celor care au hotarat desfiinarea spitalelor

Ioan Usca.Pisikalia – 3

Gina.Bourbon Jazz Unit

Tavi.REGIMUL CRIMINAL BASESCU-EXTERMINA SI COPII CU DIZABILITATI-SPITALUL TUTOVA -CARE TRAIA DIN SPONSORIZARI A FOST DESFIINTAT!

Theodora.Sa nu uitam: Ieri s-au implinit 67 de ani de la bombardamentele anglo-americane din 4 aprilie 1944, bombardamente soldate cu mai mult de 4000 de romani morti

8 Responses to Protest in fata Camerei Deputatilor, luni 11 aprilie, între orele 14:00-17:00, in parcul Izvor, impotriva intentiei de a se adopta eutanasia in masa a cainilor comunitari.

 1. Pingback: Indicii anatomice – 18 | Caius

 2. Pingback: Pisikalia – 4 « Ioan Usca

 3. Ingrid says:

  Stimati deputati, politicieni si cetateni

  Motto: Miscarile anticrestine „au inventat” euthanasierea si le-au propus-o oamenilor ca pe ceva „inaltator” !Unii s-au lasat convinsi, dar altii NU. Atunci s-a trecut la incercarea de a le sugera oamenilor ca fac „un bine” sau ca nu ar fi un pacat euthanasierea animalelor de companie bolnave sau sanatoase(a cainilor, in primul rand). Dar ce ar urma dupa ce s-ar putea accepta euthanasierea necuvantatoarelor care-i stau omului aproape ?!Deja sunt tari care euthanasiaza oameni si se zice ca e bine ! Urmeza sa spuna da si Romania, daca nu se va opune euthanasierii animalelor sanatoase, in primul rand ???

  Urmeaza Pastele ! Votati viata !

  ( In urma cu 10 ani Traian Basescu in a treia zi de Paste a inceput eutanasierea cainilor; TB a ajuns Presedinte, dar ce au ajuns Romania si cetatenii ei, indiferent de nationalitatea lor ??? )

  Va rugam nu va lasati manipulati;
  Un deputat ne-a spus ca ei voteaza ce vrea populatia (dar de fapt ce vrea populatia este mediatizat gresit, exact invers vezi link); S-a pus la punct un plan diabolic de profit maxim din investitie minima prin lasarea inmultirii cainilor pe strazi favorizand abandonul si inmultirile nedorite; legislatie exista decel putin 7 ani, dar nu s-a aplicat (205/2004+9/2008; 215/2004; 60/2004, etc.)

  In 2010 sondaj (profesionist ?) : 70 % dintre bucuresteni vor eutanasierea cainilor bolnavi:

  http://www.animale.ro/articole/70-dintre-bucuresteni-vor-eutanasierea-cainilor-bolnavi

  In 2001 a fost ceva asemanator, dar si atunci ca si acum s-a manipulat opinia publica cum ca romanii vor eutanasierea maidanezilor !

  Si cine raspunde pentru ca avem caini pe strazi si nu s-a aplicat legislatia ?

  El , cainele, care trebuie sa isi dea viata (eutanasiat fiind de omul, care se crede Dumnezeu pe Pamant); Invataturile religioase sunt simple, Dumnezeu da viata , el o ia, dar omul lacom , egoist, zgarcit si smecher (in speta PDL si clientela lor din Romania) face invers decat vrea Dumnezeu.

  De ce ? Pentru prosperarea afacerii celor care au pus la punct planul diabolic.

  Fostii securisti, s.a. au afaceri din cainii strazii : ei sunt si la „protectie” de peste 15 ani si la eutanasiere de peste 10 ani.

  Cainii agresivi Nu pot fi stabiliti decat de specialistul numit ETOLOG, SPECIALITATE NEEXISTENTA IN ROMANIA; CA SA EXISTE, TREBUIE SA I SE SCRIE STANDARDUL OCUPATIONAL SI SA FIE TRECUTA IN COR;

  Asa zilele adoptii si revendicari, nu pot fi facute, deoarece NU sunt incurajate; Se cer taxe, declaratie de venit, acte de proprietate si acordul vecinilor.

  Cu ce drept hingherii pot cere declaratie de venit si acte de proprietate, iar impreuna cu imixtiunea in proprietate sunt strigatoare la cer !

  Bineinteles ca nu se va rezolva problema, deoarece interesul este sa existe in continuare caini pe strazi; NU se iau masuri impotriva inmultirilor necontrolate si NU se iau masuri impotriva abandonului (care s-ar rezolva cu inregistrare, identificare, sterilizare acolo unde este cazul). Mesajul care ramane in continuare este oameni buni inmultiti-va cainii, abandonati-i ca sa avem unii dintre noi ce omori.
  Vezi in P.S. cine sunt unii dintre profitori !

  Fiti luminati si nu intunecati atunci cand votati !

  Semneaza :

  Contribuabilii votanti, reprezentanti ai societatii civile

  P.S.
  1)Consorţiul Protan-Atev, cei care asigură neutralizarea deşeurilor de origine animală la nivel naţional, trebuie să plătească la stat, conform contractului, o redevenţă lunară de 6.200 de euro, însă primesc, tot lunar, circa un milion de euro de pe urma subvenţiilor pe care le acordă statul pentru susţinerea activităţii pe care o desfăşoară. Conform contractului încheiat în 2006 pe o durată de 10 ani, Protan era reprezentată de Dumitru Saitoc, iar, în momentul de faţă, printre acţionarii societăţii se regăsesc Verestoy Attila sau SC Phoenix Farm, o societatea controlată de omul de afaceri Cristian Burci. Cei de la Protan sunt implicaţi în peste 100 de procese unele dintre ele fiind cu Agenţia Domeniilor Statului, instituţia guvernamentală care a semnat, în urmă cu patru ani, afacerea monopol cu Protan-Atev.

  2)Pentru ca lucrurile să fie cât mai clare în cazul Protan, trebuie menţionat faptul că actualul director este Sorin Mitrea, fratele fostului Ministru al Transporturilor, Miron Mitrea. De asemenea, Sorin Mitrea este şi fostul şef al Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Ion Sorin Mitrea a fost urmarit penal de procurorii bucuresteni în legatura cu încheierea unui contract, din pozitia de director general al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). În acelaşi dosar au mai fost cercetaţi cercetaţi fostul preşedinte al institutiei, Liviu Harbuz, precum şi alţi şapte subordonaţi, toţi sub acuzaţia de abuz în serviciu. Fratele lui Mitrea a fost cercetat de procurori pentru că pe parcursul anului 2004, împreuna cu Liviu Harbuz şi secretarul general al ANSV, Vasile Drăgan, ar fi aprobat, constienţi că termenii contractului cuprind ilegalităţi, achiziţia unui program integrat de identificare a animalelor prin care institutia pe care o conduceau urma să fie păgubită cu câteva zeci de milioane de euro. În aceasta atribuire cu “cântec” a fost implicata şi societatea IQ Management, firmă prin care trebuia distribuit programul către medici. În acest fel, societatea a încasat ilegal comisioane, iar ANSV-ul a fost prejudiciat cu aproximativ 20 de milioane de euro. Ulterior, autorităţile au suspendat contractul printr-o hotărâre a instanţei. IQ Management SRL a mai încasat încă 190 de miliarde de lei (ROL) iar, în decembrie 2004, alte 47 de miliarde de lei (ROL), virate cu ajutorul lui Sorin Mitrea. Acesta a mai fost acuzat că ar fi deturnat fonduri în valoare de circa opt sute milioane de lei (ROL) catre SC IQ Management tot pentru un program informatic.

 4. Adina says:

  „Maretia unei natiuni si progresul ei moral pot fi judecate dupa felul in care sunt tratate animalele” Matahma Gandhi. Unde s-au dus banii alocati pentru rezolvarea problemei cainilor vagabonzi? In ce buzunare? Stie ceva dl. Liviu Harbuz? De ce nu s-a rezolvat civilizat problema cainilor vagabonzi timp de 20 de ani? Ce vina au ei amaratii ca s-au nascut? Eu am reusit sa salvaz cativa, dar este o picatura dintr-un ocean. Ne adopta cainii strainii, iar romanii ii injura in aeroport pe cei care se ocupa de trimiterea lor. Suntem un popor de oameni necivilizati si rai la suflet. Populatia ar trebui sa isi verse furia pe autoritatile care nu au facut nimic, desi s-au alocat fonduri pe hartie, nu pe bietele suflete. S-au inrait si ei de batai, foame si rautatea oamenilor.

 5. politicienii care ne conduc n-au respect pentru viata nimanui in afara de propria viata si bunastare.

 6. Populatia e asa de decazuta, ca nu-i mai pasa de vietile animalelor.Chiar daca le pasa, nu au curajul sa faca nimic pentru a impiedica aceste crime, furaciuni, ticalosii.

 7. mihai770 says:

  Cresteti javrele la voi in case, NU pe strazi!!!
  Nu le mai dati de mancar!

  Varsati-va afectiunea pe oameni, nu pe animale.

 8. mihai770, o fiinta care gandeste ca tine e javra.Un animal nu e javra, doar cei care gandesc ca tine le numesc asa.
  O javra de fiinta nu iubeste si e de acord cu omorarea animalelor fiindca nu e in stare sa iubeasca pe nimeni in afara propriei persoane.
  Poate nu stii, iti zic eu acum, un om care iubeste un animal, fii sigura ca-si revarsa afectiunea si pe oameni.
  Tu iti ajuti semenii aflati in nevoie?Cum iti arati afectiunea fata de oameni?
  Scriind pe bloguri mesaje rautacioase?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s