Criterii de internare – proiect CNAS

Internările în spitale vor fi realizate din 1 iunie cu respectarea unor criterii stabilite de normele la contractul cadru privind acordarea asistenţei medicale în 2011-2012, se arată în proiectul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), postat pe site-ul instituţiei.

Unul dintre aceste criterii este pierderea subită a cunoştinţei , care include comă sau incapacitate de răspuns la stimuli, schimbare acută în starea de conştientă a pacientului şi pierderea cunoştinţei ca urmare a traumelor, mai puţin dezorientare sau confuzie.

De asemenea, conform acestor criterii, va putea fi internat un bolnav cu puls anormal , adică frecvenţă periferică sub 50 pe minut sau mai mare de 140 pe minut, înregistrată cu două ocazii separate la distanţă de cel puţin cinci minute.
Proiectul mai prevede că pot fi internate persoanele cu tensiune anormală (presiune sistolică sub 90 sau peste 200 mmHg şi o valoare diastolică de sub 60 sau peste 120 mmHg), cele care au suferit o pierdere acută a vederii sau a auzului (pierdere severă parţială sau totală şi care s-a instalat rapid şi a persistă în momentul internării) sau a capacităţii de a mişca o parte importantă a corpului.

De asemenea, vor fi internate persoanele care au suferit răni cauzate de traume majore (fractură a oaselor membrului pelvin, paralizie a piciorului sau braţului, fractură a coloanei vertebrale în zona cervicală, disfagie acută cu risc de aspiraţie), dar nu şi cele care au răni izolate ale mâinilor sau picioarelor.

Proiectul mai prevede că pot fi internaţi bolnavii cu febră persistentă de cel puţin cinci zile (trei zile cu temperatură de peste 38 de grade Celsius), cei cu sângerare abundentă (hemoragie continuă cu orice localizare, care nu se poate trata în Departamentul de urgenţă) şi orice caz în care există suspiciune de sângerare internă.

Totodată, vor putea fi internate persoanele care au o deshidratare severă la momentul sosirii la spital, cele cu anomalii ale electrocardiogramei, cele care prezintă durere paralizantă sau durere severă cu suspiciune de urgenţă medicală şi care nu poate fi diagnosticată sau tratată adecvat în Departamentul de urgenţă.

Potrivit proiectului, mai poate fi decisă internarea în cazul persoanelor care trebuie să primească anumite tratamente intraarteriale sau pentru stabilizarea tinerilor cu diabet sever.
mediafax.ro

Din blogosfera.

Ioan Usca.Ultimul Mitropolit – 46

Politica pasilor marunti – UDMR nu pierde niciodata nici un drept – UDMR vrea reducerea pragului de 20% la aplicarea drepturilor privind folosirea limbii maghiare

Voi ce parere aveti despre comunicarea USL?

Liderii coalitiei au decis extinderea platii taxei auto la prima vanzare a masinilor inmatriculate in tara inainte de 2007

Mirela Pete.La mulţi ani, Serafina! Miau!

Daurel.Prima mea maşinã

Gina.dincolo de orizont, în imagini alb-negru

Rokssana.De ce iubim femeile

Tavi.MUGUREL L-O SMOTOCIT PE TRAIENEL”ETNOBOTANICUL”:BASESCU O PIERDUT PROCESUL CU ACESTA !

Reclame

14 Responses to Criterii de internare – proiect CNAS

 1. Pingback: Ultimul Mitropolit – 47 « Ioan Usca

 2. Pingback: a darui fara resentimente « Rokssana's Blog

 3. CELLA says:

  pînă unde şi cît mai apasă pedala nemerniciei?-retoric, normal(?)-

 4. Pingback: Parada | Caius

 5. Pingback: Comisia de aparare din Camera Deputatilor a adoptat un amendament potrivit caruia in anumite situatii politistii pot fi trasi pe linie moarta timp de 6 luni – Igas ameninta: “Daca disponibilizarile din MAI nu vor fi facute, politistii vor prim

 6. Pingback: Medicii de familie isi mentin pozitia de a nu semna contractul cadru pentru 2011-2012 si ameninta CNAS ca isi vor desfasura activitatea in cabinete private.

 7. Pingback: Politehnica Timisoara va afla pe 31 mai daca primeste licenta pentru sezonul urmator si daca va putea evolua in cupele europene. Suporterii Politehnicii Timisoara au solicitat autoritatilor locale dezafilierea echipei de la FRF si inscrierea in campionatu

 8. octavpelin says:

  GENOCID 😦

 9. Gabi,
  Este revoltător!
  Sunt atât de intrigată, că m-au apucat nervii, oribil!!

 10. Or să crească prețurile în spitale. Cei săraci vor murii.

 11. CELLA, scopul lor e sa ne termine pe toti care nu corespundem modelului.Cum am mai scris aici, cred ca aplica principiile eugeniei fasciste.

 12. Intradevar, genocid.

 13. Gina, nici nu vreau sa ma gandesc ca asa ceva se poate intro tara civilizata. 😦

 14. Din pacate, foarte multi nu se prea ocupa de sanatatea lor.Nu-si permit sa mearga la clinici din centrele universitare si nu numai.
  Vom muri ca mustele. 😦

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s