4 iunie, Ziua Internaţională a Copiilor victime ale agresiunii

4 iunie, Ziua Internaţională a Copiilor victime ale agresiunii se marchează din 1983, ca urmare a hotărârii Adunării Generale a ONU, din 19 august 1982, în memoria copiilor omorâţi în timpul invaziei israeliene în Liban, din 1982 : “membrii Adunării Generale ONU, „şocaţi de numărul mare de copii palestinieni şi libanezi care au căzut victime ale actelor de agresiune din partea Israelului”, au decis să comemoreze în fiecare an ziua de 4 iunie ca Zi Internaţională a Copiilor Victime ale Agresiunii (rezoluţia ES-7/8).

Pentru a reclama orice forma de abuz asupra minorilor, aveti la dispozitie Telefonul Copilului – 116.111. Apelul e gratuit.

telefonulcopilului.ro

Zilnic auzim despre copii agresati, neglijati, abuzati chiar de parintii lor.Ce parinte e acela care-si bate copilul pana il omoar, ce tata e acela care-si abuzeaza sexual, fiica, ce parinti sunt aceia care-si obliga copiii sa munceasca, sa cerseasca, sa renunte la scoala?Daca in foarte multe cazuri e vorba de saracia lucie , „saracia naste monstri”, in alte cazuri e vorba de grave deviatii comportamentale etc.Nu i-am auzit pe revoltatii  ultraortodocsii de la Noua Dreaptă sa organizeze proteste impotriva acestor oameni care-si agreseaza copiii, de exemplu.

Copil de patru ani şi jumătate, violat de un subofiţer într-o unitate militară din Bacău

Un subofiţer de la o unitate militară din Bacău este cercetat de poliţişti după ce ar fi violat un băieţel în vârstă de patru ani şi jumătate, incidentul petrecându-se în incinta unităţii militare, unde copilul intrase însoţit de tatăl său.

Din blogosfera.

Gina.”parfumul inocenței”

Ioan Usca.După melci

Ioan Usca.Slim&Fit

Ioan Usca.Ultimul Mitropolit – 50 

Caius.Aluzii

Rokssana.Forta si flexibilitate

Theodora.Sebastian Lazaroiu este noul ministru al Muncii, Familiei si Protectiei Sociale – De la rolul de Oracol la Cotroceni la rolul de Terminator

La bolnavii Romaniei va ganditi domnule presedinte al CNAS Lucian Duta? Ce fac cei care nu isi permit sa cumpere medicamente la pret integral?

7 Responses to 4 iunie, Ziua Internaţională a Copiilor victime ale agresiunii

  1. Pingback: destin « Rokssana's Blog

  2. Pingback: De necrezut! – Altii sunt de vina – Presedintele USA Barack Obama foloseste aceasi tactica ca Basescu Traian? « Hai ca se poate!

  3. Pingback: Şedinţa | Caius

  4. Pingback: De livore « Ioan Usca

  5. Pingback: „Un neam, un om, o chemare“ « Hai ca se poate!

  6. Sărut sufletul din al cărui ochi se prelinge lacrima!!!

  7. Iti multumesc mult, Gina.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s