20 iulie, Ziua Aviatiei Romane

La multi ani tuturor celor care-si sarbatoresc ziua numelui!

Peste 112.000 de români, dintre care doar 89 sunt femei, îşi serbează, miercuri, onomastica de Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, potrivit statisticilor Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Monumentul Aviatorilor din Bucureşti.Iosif Fekete Negrulea în colaborare cu Lidia Kotzebue

Ziua Aviatiei Romane este sarbatorita, in fiecare an, de Sfantul Proroc Ilie Tesviteanu, patronul Fortelor Aeriene si al aviatiei din tara noastra, pe 20 iulie.

Forţele aeriene ale Armatei vor fi înzestrate cu mijloace şi echipamente performante, a anunţat, miercuri, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, la ceremonia de marcare a Zilei Aviaţiei Române, eveniment care s-a desfăşurat la Piaţa Aviatorilor în prezenţa a peste 200 de persoane.

„În dotarea Forţelor Aeriene au intrat primele aeronave de transport scurt-mediu curier de tipul C-27 J SPARTAN şi vă asigur că nu ne vom opri aici, iar structurile acestei categorii de forţe vor fi înzestrate cu mijloace şi echipamente performante, care să fie în măsură să răspundă eficient provocărilor generate de riscurile şi ameninţările actuale la adresa securităţii naţionale şi globale”,

a spus Gabriel Oprea la ceremonia de marcare a Zilei Aviaţiei.

Cu această ocazie, Statului Major al Forţelor Aeriene i-a fost înmânat Drapelul de Luptă.

mediafax.ro

Prima fotografie, luata de Neil Armstrong pe Luna.

Tot in 20 iulie, anul 1969, astronautul american Neil Armstrong, membru al echipajului “Apollo-11″, este primul pământean care coboară pe suprafaţa Lunii, într-o zonă a Mării Liniştii.

Din blogosfera.

Comisia Europeană a publicat raportul privind justiţia din România. Care sunt cerinţele Comisiei

Comisia Europeană consideră că România trebuie să adopte „măsuri suplimentare pentru prevenirea şi combaterea corupţiei, în special la nivelul administraţiei locale”, conform raportului privind progresele înregistrate în urma aplicării MCV.

Rokssana.miercurea fara cuvinte -12

Mirela Pete.Miercurea sau revenirea din vacanţă 

Dum spiro, spero.Cum lupta impotriva coruptiei autoritatile chineze – Oare ce s-ar intampla in R

Ziua de astazi a fost murdarita de politica romaneasca portocalie basesciana.Băsescu, către jurnalişti: Toată încercarea de discreditare a instituţiilor nu face decât să vă decredibilizeze. Vezi declaraţiile preşedintelui despre raportul CE pe justiţie

Am rugămintea ca jurnaliştii să înţeleagă că instituţiile despre care am vorbit nu mai sunt cele din 2004. Instituţiile funcţionează autonom şi toată încercarea de discreditare a voastră şi a politicienilor, spunând că ar lucra comandă politică, nu fac decât să vă decredibilizeze. Nu vă mai crede nici măcar Comisia Europeană. Înţelegeţi că cei 4 ani de la instituirea mecanismului au însemnat un efort comun al Guvernelor şi al CE pentru ca instituţiile care ţin de aplicarea legii în România să devină autonome.

4 Responses to 20 iulie, Ziua Aviatiei Romane

  1. Pingback: Riscul « Ioan Usca

  2. Pingback: Crima perfectă | Caius

  3. Ma mulți ani celor care, din înalturi, ocrotesc Viața!!

  4. Iti multumesc, Gina.
    La multi ani aviatorilor!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s