Predicţiile futurologului Alvin Toffler pentru următorii 40 de ani

Alvin Toffler

Pe parcursul următorilor 40 de ani, femeile vor dispune de o putere de decizie fără precedent, migraţia musulmană către Occident se va amplifica, iar mersul la birou nu va mai fi de actualitate, susţine scriitorul şi futurologul american Alvin Toffler.

Africa de Sud va beneficia de o creştere economică susţinută, în timp ce Orientul Apropiat va deveni „un amestec de religii, mişcări religioase şi etnii”, se afirmă în studiul realizat de Toffler Associates, un cabinet de consultanţă înfiinţat de scriitorul şi futurologul american de succes Alvin Toffler, autorul celebrului roman „Şocul viitorului”, publicat în 1970.

În acelaşi an, Alvin Toffler a declarat că ştiinţa şi tehnologia se vor dezvolta într-un ritm atât de rapid, încât cei mai mulţi oameni nu vor putea să „digere” acest aflux de informaţii şi vor fi tentaţi să se „deconecteze” de la acest ritm de viaţă mult prea trepidant.

Pentru următoarele patru decenii, Alvin Toffler afirmă că un număr tot mai mare de oameni îşi vor cultiva propriile legume şi îşi vor produce singuri alimentele, pentru a depinde tot mai puţin de marii producători şi distribuitori din industria alimentară.

China îşi va consolida statutul de putere economică majoră, se va alia cu Brazilia şi cu India pentru a influenţa ratele de schimb ale monedelor, dar şi cu Venezuela şi cu câteva state africane pentru a-şi asigura necesarul energetic.

Statele Unite ale Americii vor depinde de China pentru a se aproviziona cu şapte metale rare, indispensabile pentru fabricarea unor bunuri de larg consum, dar şi a unor dispozitive şi produse specifice, precum radarele, armamentul, instalaţiile eoliene şi automobilele hibrid.

Dezvoltarea unor forme alternative de energie va crea „perdanţi într-o lume post-hidrocarburi”, precum Arabia Saudită, Iran, Irak, câteva state din zona Golfului Persic, dar şi Rusia şi Venezuela.

Creştinismul se va extinde în ţările din emisfera sudică, iar musulmanii vor emigra în număr mare către ţările din Occident.

Schimbările climatice vor genera o serie de conflicte, iar topirea gheţarilor va conduce la descoperirea unor noi zăcăminte minerale şi petroliere. Creşterea nivelului apelor mărilor şi oceanelor va provoca o deplasare masivă a populaţiei din zonele de coastă.

La rândul lor, femeile vor ocupa tot mai multe posturi importante, procentul femeilor aflate în posturi de conducere urmând să atingă un nivel de neimaginat în urmă cu câţiva ani.

Rapiditatea cu care vor fi transmise informaţiile va determina omenirea să intre în era „petabyte-ului”, o unitate de măsură de stocare şi de putere informatică superioară deja mult uzitatului gigabyte.

Cititi mai multe pe mediafax.ro

Official website

10 Responses to Predicţiile futurologului Alvin Toffler pentru următorii 40 de ani

 1. Pingback: Creşteri « Ioan Usca

 2. Pingback: Acasa nimanuia « Rokssana's Blog

 3. ryana says:

  Găbiţă,şi ce facem măi mamy,cu miliardele de oameni ce urmează a se naşte în urma acestei prosperităţi anunţate?..în fine,până la urmă uite dau şi eu de un prezicător mai optimist…că m-am sătat de toţi cei care atenţionează că azi mâine vine sfârşitul lumii:)…o săptămână plină de pace şi lumină să ai!:)…offf,tare ocupată sunt,şi nu pot să tec pe la tine cum o făceam cândva…dar te urmăresc..după cum defilează fereastra blogului,şi stau liniştită că te ştiu aici:)

 4. Foarte interesante teoriile prezentate.
  Ceva mai local, dacă mă gândesc puțin, sunt convins că va crește foarte mult numărul țiganilor, având în vedere natalitatea în rândul lor…

 5. Pingback: În seara aceasta… | Ţara vorbelor în vânt

 6. Pingback: Nu trebuie sa ne fie frica! « Hai ca se poate!

 7. Pingback: Campania FACIAS - "500.000 de cetăţeni pot schimba Constituţia"

 8. Pingback: Despre calatoria personala « Rokssana's Blog

 9. ”Șocul viitorului„ chiar m-a șocat!
  Despre actualele preziceri nu prea știu ce să zic- să mă bucur?
  Este limpede că multă lume fuge de oraș, încercând să-și trăiască viața mai departe de aglomerările urbane, asta este chiar bine pentru toți.
  Că femeile„avansează”- o fi bine, o fi rău..urma alege!
  O zi bună, Gabi!

 10. Gina, ma crezi ca nu am putut citi tot?Mai ales ca deja se vad unele semne ale schimbarilor si parca n-as vrea sa stiu dinainte ce va fi.
  O zi buna si tie!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s