Noaptea Albă a Filmului Românesc, pe 16 septembrie

În seara zilei de 16 septembrie, cinematografele din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara vor deveni gazdele unui adevărat maraton al filmului autohton, în cadrul evenimentului „Noaptea Albă a Filmului Românesc”.

Accesul la petrecerea de la Club Fabrica se face pe baza unui bilet în valoare de 20 de lei. Cei care vor achiziţiona un flyer special realizat de organizatori şi distribuit în perioada 14 – 16 septembrie în spaţiile de desfăşurare a Nopţii Albe vor plăti numai 15 lei.

În Capitală, locurile de desfăşurare a evenimentului sunt: Cinema Studio, Cinema Eforie, Cinema Patria, Noul Cinematograf al Regizorului Român, Centrul Vechi, Terasa Clubului Fabrica, Terasa Green Hours şi incinta terasei Hanul lui Manuc.

În Cluj-Napoca, cinefilii sunt aşteptaţi la Cinema „Florin Piersic” şi Cinema Victoria, spectatorii din Timişoara se pot bucura de proiecţii la Cinema Studio, iar la Iaşi, Cinema Republica devine locul în care va avea loc maratonul filmelor româneşti

Intrarea la filme va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei cu sprijinul RomâniaFilm, Muzeul Ţăranului Român, Uniunea Cineaştilor din România, Arhiva Naţională de Filme.

mediafax.ro

Din blogosfera.

Rokssana.calea

NAPOBLOGHIA.Miercurea făr’multe cuvinte 10 (leapșă ilustrată)

lunapatrata.Puterea mainilor tale…

Teo Negură.Sfârşit de sezon

Mirela Pete.Miercurea cu imagini. Frunze dansând toamna

Stropi de suflet la vedere.Miercurea fără cuvinte: Printre coloane ale infinitului

6 Responses to Noaptea Albă a Filmului Românesc, pe 16 septembrie

 1. Ar fi minunat sa avem timpul necesar pentru a nu ne scapa nici un film ! Imi amintesc cu placere de vremea in care vizionarea unui film in sala cinematografului era o obisnuinta. Acum… calculator, televizor…
  Si totusi… ce frumos era atunci!!!

 2. Pingback: multe q, puține a | freestyler

 3. Din pacate, nu avem timp, iar in multe localitati nici nu mai sunt cinematografe de foarte multi ani.
  Si sa fie, nu cred ca lumea se va inghesui la cinema, prefera televizorul si internetul.
  Era frumos, eram mai buni si mai fericiti!

 4. Pingback: miercurea fara cuvinte 20 « Rokssana's Blog

 5. Marian din...Berceni says:

  Cred ca sint aproape 20 de ani de cand n-am mai intrat intr-o sala de cinematograf. Nu stiu pentru ce asi face exceptie pe 16…Ce sa vad ?Stiu dinainte ce voi vedea…deci…Pur si simplu se incearca si la noi revitalizarea sistemului de sali de cinematograf…fara succes . Pai n-au aia din America succes si vom avea noi ?Ce filme vor fi prezenate ? Nea Marin miliardar sau…Liceenii in alerta ?Nu c-asi prefera eu neaaparat TV-ul sau PC-ul insa decat sa risc sa fiu lasat in pielea goala la iesirea din sala respectiva…mai bine lipsa. La mine acasa…stiti vorba aia …”romaneasca ” veche de cand lumea:” My home… my castle !”In plus daca nu-mi place ceva…schimb” canalul” ca d’aia am telecomanda sau…trec pe alt blog si nu-mi fac nici nervi!

 6. Nici eu n-am mai fost la cinema de foarte multi ani.La noi nici nu mai e sala de cinema de nu stiu cand, insa am vazut cateva filme la castel si cand am fost la Timisoara acum cativa ani.Era un festival de scurt metraje.
  Filmele prezentate cred ca sunt bune, romanii au fost premiati la atatea festivaluri!
  Cred ca ar fi cazul sa vad si eu un film la televizor, nu am vazut in intregime un film de nu stiu cand.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s