Presa internaţională despre amânarea deciziei privind aderarea României la Schengen

Cred ca e cea mai buna decizie luata de tarile europene in ultimul timp.Nu stiu cum e Bulgaria, nu stiu daca poate adera deja la Schengen, insa traiesc in Romania reala si stiu ca nu trebuie sa ni se permita aderarea, mai mult, am merita sa fim dati afara din UE ca m-am saturat sa-i aud pe conducatorii nostri portocalii ca altii trebuie sa se ocupe de acei concetateni de-ai nostri care se intalnesc in tarile europene la cersit si furat.M-am saturat sa vad cum se destrama familiile romanilor dupa ce mamele si tatii merg la munca in strainatate, iar copiii sufera, m-am saturat sa aud ca tinerii medici si absolventi de facultati sunt obligati sa plece departe…

Iar cand la noi se va trai normal ca-n orice tara europeana, doar atunci sa fim reprimiti in UE.

Amânarea deciziei privind aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, motivată parţial de opoziţia Olandei, ar trebui să îi bucure pe locuitorii acestor ţări, apreciază cotidianul olandez De Volkskrant, argumentând că acest refuz îi va încuraja să lupte şi mai mult împotriva corupţiei şi criminalităţii organizate.

Associated Press atrage atenţia că disputa privind Schengen riscă să degenereze. După ce Olanda şi-a anunţat opoziţia faţă de intrarea României şi Bulgariei, România a început să blocheze importurile de flori din această ţară, afirmând că există nereguli în documentele care însoţesc aceste transporturi şi că plantele ar putea conţine o „bacterie periculoasă”. Esther de Lange, eurodeputat olandez, a numit această iniţiativă „un şantaj de şcoală veche”.

Cotidianul economic Financial Times subliniază că speranţele celor două ţări de a intra în Schengen au fost spulberate, joi, când ţările nordice s-au opus aderării lor din cauza îngrijorărilor privind corupţia.

Televiziunea publică finlandeză titrează: „Finlanda blochează demersurile român şi bulgar de aderare la spaţiul Schengen”. „Problema a fost discutată în cadrul Marii Comisii a Parlamentului şi al Comitetului guvernamentale pentru Afaceri UE”, a declarat ministrul finlandez de Interne Päivi Räsänen pentru YLE. „Iar poziţia noastră privind aderarea lor a fost negativă”.

Atât Finlanda, cât şi Olanda au afirmat că şi-ar putea revizui poziţia după raportul Comisiei Europene din februarie 2012. „De fapt, România şi Bulgaria au intrat în UE prea devreme, de aceea avem monitorizarea Comisiei şi de aceea vorbim despre extinderea Schengen atât de serios”, a declarat ministrul olandez Gerd Leers.

mediafax.ro

Din blogosfera.

Tavi.RAPORTUL TISMANEANU DE CONDAMNARE AL COMUNISMULUI IL CONTRAZICE PE TRADATORUL DE TARA TRAIAN BASESCU!

Ioan Usca.Proiect

Gabriela Savitsky.Ieri. Azi

Daurel.In urmã cu vreo 100 de ani…

Stropi de suflet la vedere. Si animalele din pădure fac provizii pentru iarnă(două poezii pentru 2 – 4 ani) 

lunapatrata.Pasarea chioara…

Teo Negură.Recurs la Evidenţa-Sa

Rokssana.tu ce ai in palme? 

Theodora.CISSmarket.com launch – Save up to 95% on your printing cost!

2 Responses to Presa internaţională despre amânarea deciziei privind aderarea României la Schengen

  1. Pingback: Un obsedat « Teo Negură

  2. Marian din...Berceni says:

    Sti dumneata ca la ” aderare” sa fi fost consultata si populatia Romaniei…sa fi vorbit cineva cu populatia despre ce ne asteapta dupa aderare ?Eu nu-mi aduc aminte sincer sa fiu. Stiu doar ca ni se prezenta …cam in toata media drept o mare victorie aceasta aderare.De fapt a fost o ” victorie” a ‘la Castro….Poate va aduceti aminte cum prin anii ’60 Castro a permis mai multor mii , sau zeci de mi de cubanezi sa ” se bucure ” de binefacerile emigrari in SUA. Numai ca El Lider Maximo…a avut grija ca 90% dintre aceea sa fie criminali, talhari , violatori…ma rog ceea ce azi numim : pleava.Asa si la noi, cei ce au beneficiat primii au fost pleava. Dumneata …la cata vreme ai iesit in spatiul comunitar ? La cata vreme ai iesit ” liber” si haihui …prin Europa ?Ca n-am fost pregatiti , ca n-am fost gata pentru aderare …atunci, stia si ala din creierul muntilor insa azi,….nimeni nu vrea sa recunoasca ca au dreptate astia ca nu ne accepta in Shonghen.Ce vrei …se protejaza, au ajuns la concluzia ca este necesar sa se protejeze impotriva , nu neaaparat a infractorilor romani { ca au si ei destui….si atunci ne miram ca s-au saturat ?} ci a acelei etnii pe care au ridicat-o in slavi si datorita careia , mult timp n-am putut …adera la UE….desi noi nu le faceam nimic alora…dimpotriva!Tot datorita acelei etnii sau mai curand …”liderilor ” ei am ajuns sa fim asociati automat, romanii cu …romii.Si se mai mira cate unii cand se „basica” extrema dreapta .Cat despre timpul can se va ajunge si la noi sa se traiasca ” ca la ei”….vise, vise…nu cred ca in aceasta viata…si tot datorita liderilor, cred ca …pestele se impute de la cap.Mare pacat ca se …taie si se arunc intai…coada!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s