16 octombrie, Ziua Mondială a Alimentaţiei

În fiecare an, la 16 octombrie, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) celebrează Ziua Mondială a Alimentaţiei. Scopul Zilei mondiale a alimentaţiei, proclamată în 1979 de către Conferinţa Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie (FAO), este să avertizeze opinia publică asupra importanţei hranei şi să întărească solidaritatea în lupta împotriva foametei, malnutriţiei şi sărăciei. Ziua marchează data fondării FAO în 1945. În 1980, Adunarea Generală a aprobat sărbătorirea Zilei, considerând că „hrana este o condiţie a supravieţuirii şi bunăstării omului, o nevoie umană fundamentală” (rezoluţia 35/70 din 5 decembrie).

Tema din acest an propusă de FAO pentru Ziua Mondială a Alimentaţiei este: Uniţi împotriva foametei/Preţul alimentelor – de la criză la stabilitate.

sursa

Duminică, 16 octombrie 2011, Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale (MADR) sărbătoreşte Ziua Mondială a Alimentaţiei prin organizarea unei expoziţii cu vânzare de produse alimentare în incinta ministerului, anunţă Rompan. Tot cu această ocazie va avea loc şi Ziua Porţilor Deschise la minister. Ne aşteaptă aşadar o duminică plină de evenimente dedicate alimentelor în general şi pâinii în special.

Ziua Mondială a Pâinii 2011

sursa

România, cel mai sărac stat din UE. 18 % dintre români trăiesc sub pragul sărăciei

Oficial, România este cea mai săracă ţară din UE. O arată datele unui studiu realizat de Institul de Cercetare a Calităţii Vieţii. Doar Bulgaria şi Polonia ne mai detronează, cu anumite regiuni extrem de sărace. În România,18 % din populaţie obţine mai puţin de 40 % din venitul mediu la nivel naţional.

Din blogosfera.

Rokssana.life in pictures 9 – semne

Ţara vorbelor în vânt.Life In Pictures (9) – culori de august

Reclame

5 Responses to 16 octombrie, Ziua Mondială a Alimentaţiei

  1. Doamne, câți n-au bani de-o pâine !

  2. Pingback: 59 de principii ale profesorului de succes (29) | innerspacejournal

  3. Gabi,
    Bine ar fi, dacă după o sărbătoare s-ar face ceva , ceva care să schimbe situația în bine!
    Chiar asta cred!

  4. Se inmulteste numarul saracilor, mi-e groaza de ce va fi in aceasta iarna.De foame si de frig se va muri pe capete. 😦

  5. Gina, la fel cred si eu.Si mai cred ca toti am putea ajuta intrun fel.Sa daruim din putinul nostru,Cel ce daruieste primeste inapoi intotdeauna.Pacat ca cei care se scalda in bani nu prea sunt darnici, din contra.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s