Pinguinii imperiali

Numărul pinguinilor imperiali va scădea cu 95% până în 2100, potrivit ultimelor predicţii bazate pe modelele schimbărilor climatice. Asta înseamnă că vor mai exista pe Pământ doar 600 de exemplare.Pinguinii imperiali sunt cea mai mare specie de pinguin şi se înmulţesc în timpul iernii din Antarctica, făcând plimbări lungi de-a lungul gheţurilor pentru a se împerechea.

Naşterile lor au fost văzute de milioane de oameni din întreaga lume după ce pinguinii au fost imortalizaţi pe marele ecran în documentarul francez “Marşul Pinguinilor”, ce a câştigat şi premiul Oscar.

Am avut fericirea sa vad documentarul francez ” La Marche de l’empereur” si tocmai de aceea inteleg ca schimbarile climatice se fac mult prea repede,iar oamenii nu sunt inca constienti ca viata pe pamant este in pericol.Ce mai conteaza criza economica si luptele politice cand viata e in pericol de moarte?

Reclame