Ziua internationala a nevazatorilor, ‘Ziua bastonului alb’, 15 octombrie

EBU Logo BlueZiua internationala a nevazatorilor, denumita si ‘Ziua bastonului alb’, a fost instituita de Organizatia Europeana pentru Bunastarea Nevazatorilor, in anul 1993, la Varsovia (Polonia). in fapt, ziua de 15 octombrie a fost proclamata ‘Ziua bastonului alb’ de catre presedintele SUA, Lyndon B. Johnson, la 6 octombrie 1964. Ulterior, acest eveniment a capatat un caracter international, ziua fiind sarbatorita pe intregul mapamond.

Bastonul alb, sprijinul de nadejde al persoanelor fara vedere si, totodata, un simbol al independentei, a fost inventat in 1930 de George A. Bonham, membru al Clubului ‘Lions’ din Peoria, statul american Illinois. Un an mai tarziu, bastonul alb si-a facut intrarea in Franta, fiind distribuit tuturor persoanelor nevazatoare din aceasta tara. Ulterior, de ajutorul acestui ‘prieten’ fidel au putut beneficia nevazatori din lumea intreaga.

Asociatia Internationala a Cluburilor ‘Lions’ a fost infiintata in anul 1917 de omul de afaceri Melvin Jones (189-1961) din Chicago, statul Illinois. Activitatea acestei asociatii vizeaza cu precadere ajutorarea copiilor si a persoanelor in varsta si rezolvarea problemelor dificile cu care se confrunta omenirea cum sunt pierderea vederii, prevenirea toxicomaniei sau combaterea diabetului. in prezent, asociatia cuprinde aproximativ 45 000 de cluburi ‘Lions’, active in 193 de tari. in Romania, primul club ‘Lions’ a fost infiintat in 1990.

Din blogosfera.

Ioan Usca.Flăcăul cel năzdrăvan – 4

Mirela Pete.Luna Moon Perfume. Poveste parfumată

innerspacejournal.Jurnal de bord 15 (Miresme de Lună)

Daurel.Una dintre postarile mele…

Dictaturajustitiei.Parfum de luna

Gina.singură, crăiasa nopții

Tavi.MEDIAFAX:OCCUPY WALL STREET PE MAPAMOND:REVOLUTIA GLOBALA INAINTEAZA ODATA CU FUSUL ORAR!

4 Responses to Ziua internationala a nevazatorilor, ‘Ziua bastonului alb’, 15 octombrie

  1. octavpelin says:

    Gabi,si care sunt avantajele milioanelor de oameni cu dizabilitati in regimul criminal Basescu?

  2. Tavi, in Romania e mai rau ca niciodata, atat pentru cei cu dizabilitati, cat si pentru ceilalti.

  3. Multumesc pentru vizita.

Lasă un comentariu