Salvati padurile virgine din Romania!

WWF Romania a inceput o campanie pentru strangerea de semnaturi pe o petitie care cere re-incadrarea acestor paduri si schimbarea statutului lor din „paduri de protectie” (in care se poate interveni si pentru extragerea materialului lemnos) in „paduri strict protejate”.

Europa si-a distrus padurile virgine. Noi inca mai avem. Inca

Padurile virgine sunt ultimele zone de pe glob in care natura supravietuieste in forma sa pura, fara niciun fel de interventie umana.

Care e situatia actuala?

Cand te gandesti la padurile virgine, probabil iti vin in minte peisaje din bazinul Amazonului, din Siberia sau de pe coasta Pacificului din nordul Americii de Nord. Asta si pentru ca in Europa padurile virgine aproape ca au disparut. „Tarile civilizate” au platit un pret scump pentru modernizarea lor, distrugandu-si padurile in mod inconstient. Si totusi, in Romania inca mai avem paduri virgine. Eco-regiunea carpatica inca mai gazduieste 322 000 hectare de astfel de paduri, dintre care marea majoritate, 250 000 ha, sunt in Romania.

PaduriVirgine.roDar cu toate ca ne mandrim cu cea mai intinsa suprafata de paduri virgine din regiune, doar 18% din ele au un oarecare statut de protectie, prin faptul ca sunt incluse in arii protejate. Un procent si mai mic se bucura de protectie integrala. Restul, de peste 80%, nu au nicio forma de protectie si sunt in pericolul de a fi distruse in mod legal.

Daca vrei sa ne ajuti, intra si tu pe www.padurivirgine.ro si semneaza petitia.

Retezat

Retezat

Din blogosfera.

Ulise al II-lea.Lătrături ocoşe (311011)

Amintiri din filumenie.Vechi scăpărări (311011)

Florina Lupa Curaru.Alt joc cu poze – 24.10.11

Elisa.Pinguri pentru prieteni

innerspacejournal.Our landscapes (sau pe unde am umblat săptămâna asta) 

Teo Negură.Trafic cu Hituri (runda 90) 

lunapatrata.A mea… 

18 Responses to Salvati padurile virgine din Romania!

  1. Pingback: Moştenitorul « Ioan Usca

  2. Pingback: Luminaţia « Rokssana's Blog

  3. Pingback: In tara in care oamenii isi asteapta linistiti moartea Martinovici si Stanca au procedat corect « Hai ca se poate!

  4. Pingback: Hai ca se poate!

  5. Pingback: Ce se mai fura in romania? – Niste uraniu radioactiv – Ce mare lucru? « Hai ca se poate!

  6. Pingback: Tăcere | innerspacejournal

  7. Pingback: Ploaie de toamnă « Teo Negură

  8. Pingback: I love you, Domnisoara… « lunapatrata

  9. constantin says:

    padurea ofera vaiata dar pt alti bani,oare ce sete mai important ?eo zic viata ,atunci cand ,caii din delta „distrugeau”copcii din padurea letea au fost nimiciti acum ca miii de copacii sunt doborati pt baniii nui nimiceste nimeni pe cei care se imbogatesc !!!!de ce ??????aaaa acei cai erau niste dobidoace fara aparare niste SUFLETE NEVINOVATE CARE DACA LI SE OFERA PROTECTIE SI SE INTERESA CINVA DE EI AVEAM O AVERE …….DUREROS CE SE INTAMPLA LA NOI………

  10. Atat padurile cat si caii salbatici din Delta vor pieri daca nu avem grija.
    Pentru unii, banii sunt mai importanti, nu-i intereseaza viitorul generatiilor viitoare, pentru ei doar banii sunt importanti.
    Oare nu stiu ca nimic nu vor lua cu ei cand le suna ceasul?

  11. constantin says:

    da bine zici dar unii se gandesc sa o duca bine ei si sa se mandreasca cu lucrurile achizitionate din banii care iy ridica in urma distrugeri faunei si bogatiei tari noastre care a fost aparata cu prietul vieti de stramosii nostri RESPECT CELOR CARE AU APARAT TARA .parerea mea ca ar trebui sase reincarneze Vlad Tepes si sa candideze la presedentie .avem paduri minunate locuri unde dupa o zii in infernul oras te linistesti si respiri un aer curat ..SA DEA DUMNEZEU, SA LE DESCHIDA MINTEA SA AIBA MILA DE BOGATIA TARII CU,CARE AVEM CURAJ SA NE LAUDAM SA SE GANDEASC LA COPII LOR ,IN TIMP SAR PUTEA SA VEDEM PEISAJE FRUMOASE DOAR IN POZE ……….GROAZNIC

  12. constantin says:

    AR FI BINE SA NE ADUNAM MAI MULTI SI SA IESIM IN STRADA CUM AU FACUT MINERII !!!!!!!DAR DACA NU AVEM PUTERE NU NE SUSTINE NIMENI !!!!!vor ramane doar vorbe scrise ,spuse si atat ……………

  13. Eu cred ca oamenii nu mai tin cont de nimic, prea putini sunt cei care respecta natura, vietuitoaarele, pe semenii lor.

  14. Nu prea vor sa iasa in strada, in afara de inghesuiala la promotii si la diferite sarbatori religioase, unde mai vezi multime adunata?

  15. constantin says:

    aici este drept la noi este lupta pt supravetuire si credinta in dumnezeu dar dupa mine cu credinta ,parerea mea, nu vreau sa jicnesc p nimeni,este cam fatarnicie mare mai bine ne rugam fiecare pt el in biserica sau acasa in fata icoanei decat sa iesim in strada sa ne aratam mari credinciosi .DUMNEZEU IUBESTE NATURA ESTE SI CREATIA LUI NU AR TREBUI SA NE INTERESEZE??????NU FACE PARTE DIN CREDINTA ??BINE SUNT CAZURI IN CARE SI PREOTII FAC NEGOT CU LEMN !!!!SUNT MULTE LA NOI ESTE TARA TUTUROR POSIBILITATILOR IN ALE DISTRUGERIII!ASTA ESTE SOLUTII SUNT PUTINE PT A MAI SALVA CEVA NOI UNI DINTRE NOI STRIGA DAR IN ZADARA ….daca ar iesi bani din treaba asta poate am fii mai multii…….SPER SA NE INTELEAGA CINEVA SA NE ADUNAM MAI MULTI ASA ESTE OMENESC SA NE IUBIM TARA CU TOT CE AVEM IN EA BUN SI RAU ……DOAMNE AJUTA POATE CU OCAZIA SARBATORILOR DE CRACIUN IN SEARA MINUNILOR SEARA SFANTA VA FI O MINUNE SI PT PADURILE NOASTRE ….NU NE RAMANE DECAT SPERANTA …SANATATE

  16. Nici eu nu ssunt de acord cu manifestarile de credinta, ce fel de credinciosi sunt unii daca nu cunosc mila, nu sunt solidari, sunt indiferenti la suferinta, nedreptate?
    Suntem niste lasi si ipocriti!
    sanatate!

  17. constantin says:

    suntem lasi …..dar suntem si lipsiti de ajutor nu ne sprijina nimeni si nu facem nimik fara a fi platiti asta este romania o tara saraca cu un popor sarac care zic eo ca nu este de condamnat parerea mea ca poporul nostru este cu ultima speranta si speranta ca Dumnezeu ne va ajuta …….DAR VORBA AIA DUMNEZEU ITI DA DAR NUTI BAGA IN TRAISTA .ASTA ESTE ……………………….doamne ajuta si ai mila macar de natura si fauna romanie ca noi oamenii nu meritam !!!!!!!

  18. Bardan says:

    Ce fac organele vamale la frontierele tarii ? Ce face Politia Rutiera ? Ce face Garda de Mediu ?
    Tara fara frontiere, tara fara conducatori din tara, cine sa te apare ?

Lasă un comentariu